ervaringen van ouders

Date night

Lies Cattersel

Donderdag, date night. Zo stond het in de kranten, een tijdje geleden. We maken te weinig tijd voor mekaar, als partner. Tijd als ouder hebben we wel, maar blijkbaar - zo blijkt uit onderzoek - niet genoeg liefjestijd.

Kan kloppen. Denk ik. We hebben het druk. Op het werk. Thuis. Met vergaderen. Koken. Opruimen. Mailen. Wassen en plassen. En zijn moe, daarna. Toch vaak. Te vaak misschien.


Zo'n date night zou een stap in de goede richting zijn. Naar mekaar toe. We hebben het erover. Dat het lang geleden is dat we nog eens iets met z'n twee gedaan hebben. En dat we dat ene restaurant wel eens willen checken. Dat er een goeie film speelt in de cinema.

 

We maken een plan. Voor volgende zaterdag. Donderdag is te moeilijk. Te druk al overdag. We regelen het. Kleutermeid kan gaan slapen bij de grootouders. Fijn. Zowel voor haar als voor ons. Moeten we niet op een bepaald uur terug thuis zijn. Kunnen helemaal losgaan. Uitgaan. Zoals vroeger.

 

Vanaf de vroege namiddag zijn we een dagje en een nacht kindvrij. We gaan naar de supermarkt. Kopen lekkere hapjes. Checken het bioscoopprogramma. Bedenken wat we willen aantrekken. En hoe laat we willen gaan eten. In dat ene restaurantje. En of en waar we nadien nog iets willen gaan drinken.

Hangen wat in de zetel. Warm. Gezellig. Kijken een serie. De ene aflevering na de andere. Lang geleden dat we dat konden.
Kijken mekaar aan. Gaan we nog naar de film? Misschien een andere keer. Dat restaurant? Eigenlijk toch niet zoveel honger. Misschien gewoon pizza bestellen. Iets drinken? Pff...'t Is te koud buiten. En dan moet ik andere kleren aan doen. En in de douche. En schminken. En...

 

Ik zoek het telefoonnummer van de pizzeria. Druk de serie op pauze. We bellen. Bestellen. En kruipen terug warm onder het deken in de zetel. Dicht tegen mekaar.


Date night. As it is.

Volg Lies ook op Facebook.

Wil je updates rond hoogsensitief opvoeden?

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS