Ouders blijven ouders.

Wanneer ouders hebben beslist om uit elkaar te gaan volgt vaak één van de moeilijkste gesprekken: het vertellen aan de kinderen. Daarna is het ook belangrijk om te weten: partners zijn jullie niet meer, maar ouders van gezamenlijke kinderen blijven jullie. Onthoud het onderscheid in rollen.

 

Bereid het gesprek voor

Bespreek op voorhand een aanpak en hoe jullie je gaan gedragen. Maak geen ruzie of stort niet in. Regeling over geld of contact bespreek je zonder de kinderen. Vertel eerlijk en in simpele bewoordingen wat jullie hebben beslist en wat de gevolgen daarvan zijn.

Geef ruimte aan gevoelens

Zeg duidelijk dat jullie nog steeds van hen houden en dat het niet hun schuld is. Geef aan dat het ok is om verdrietig of kwaad te zijn en emoties te uiten. Je kan ervoor kiezen om het gesprek te voeren met de hulp van een boek of je kan je kind zelf een boek over het thema laten lezen (Vb. “Van alles twee” van M. Delfos (3+), “Bang Boos Blij” van B. Overgaauw (6+), “Mijn ouders gaan scheiden. En ik dan?” van J. Van Swet (12+)). Ook online vinden kinderen en jongeren fora, vb. tweehuizen.be.

Professionele hulp

Je kan eventueel op voorhand advies inwinnen van professionelen via het CAW, Alianza, De Scheidingsschool of individuele scheidingsconsulenten.

echtscheiding

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS