ervaringen van ouders

Kleine held

Ruth Geudens

Zo gespannen dat zijn nek vastzit, op slot net zoals zijn spontaniteit. Mijn heldje, mijn superman. Tien jaar en nu al stress voor die drukke dag.

Zwemmen voor het diploma, toets van spelling en een spreekbeurt en o ja nog knutselwerkjes mee naar school voor de kerstmarkt, waar niets mee gebeuren mag tot ze veilig achter in de klas staan.

 

"Mijn keel knijpt dicht, mijn hart bloedt voor mijn ventje dat toch nog kind zou moeten kunnen zijn, niet dan? Maar zich zo vaak zorgen maakt, om wat er gebeurt in zijn kleine wereld, maar ook in de grote wereld daarbuiten."

Ook hij is hypergevoelig maar dan anders heel anders dan zijn zus, die toch kan genieten met grote teugen.

 

Hij is op zijn hoede, altijd vergelijkend. Moeite met rekenen maakt hem gefrustreerd, huiswerk maken is soms een hel. Zwoegend en vloekend boos op mij … op de juf. Andere kindjes kunnen dat wel, ik ben dom. Hij gaat naar een talentenschool, elke zoveel tijd staat er een ander talent in de kijker.

 

"Een tijd geleden ’s avonds in bed vroeg hij het aan mij: 'Wat is mijn talent mama, ik heb precies geen talent?"

 

Zijn mooie blauwe ogen gespannen afwachtend. Boordevol talent zit hij. Welbespraakt, een verhalenverteller en een fantastische geest die tonnen informatie opslorpt. Alles kan hij navertellen over thema’s in de klas, Egypte, microscopie, toneeltjes waar ze naar toe zijn geweest.

Ik maak me nu al zorgen, binnenkort naar het secundair. Welke school zou hem een warme omgeving kunnen bieden? Niet te groot waar hij een onpersoonlijk nummertje wordt – niet te gericht op prestaties, want hij pusht zichzelf al tot het uiterste .

 

"Bestaat ze wel die school met oog voor individuele talenten, ruimte om te ontdekken in plaats van gehamer op prestaties en punten?"

 

Tafelkampioen is hij misschien nooit geweest, maar hij is wel mijn kampioen. Duwt zich telkens tot op de grens terwijl ik hem wil afremmen, helpen genieten en ontspannen. Want het gaat voor mij niet om de beste zijn en om de hoogste punten, want zo meet je toch echt niet hoe gelukkig je wordt?

 

Wil je updates rond hoogsensitief opvoeden?

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS