opvoeden vanuit kracht in plaats van macht

Opvoeden vanuit het Concept van Nieuwe autoriteit en Geweldloosheid focust zich in de eerste plaats op ‘Kracht’ in de relaties tussen ouder en kind, leerling en leraar.

 

We spreken over gezagsdragers en niet langer over gezagshebbers. Zij focussen zich op het hebben van controle over zichzelf en het ‘loslaten’ van het idee om controle over de jongere te hebben. Weliswaar wordt de jongere zélf niet losgelaten. Deze autoriteit is immers gebaseerd op waakzaamheid, aanwezigheid en betrokkenheid. Daarnaast is ook het garanderen van veiligheid en het stellen van daarbij horende grenzen, uiterst belangrijk.

 

Het model is ontwikkeld door de universiteit van Tel-Aviv. Door het veelvuldig bewezen succes, wordt het model in heel wat Europese landen reeds geïntroduceerd.

 

Tijdens deze vormingsreeks (3 workshops) of lezing (1 moment) wordt stilgestaan vanwaar het idee  komt en welke basishouding er schuilt achter het concept Nieuwe Autoriteit. We belichten hoe je waakzaam zorgend met de jongere kan omgaan en hoe je tot aanvaarde regels en afspraken kan komen, zonder in conflict te komen. Wat zijn daarbij de interessante hulpmiddeltjes en wat zijn de valkuilen?

Veerle is onze expert

Nieuwe autoriteit

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS