ervaringen van ouders

Overspoeld

Lies Cattersel

 

Met m'n ogen dicht leun ik zwaar tegen het aanrecht.
Tranen stromen over m'n wangen. Ik krijg geen lucht meer. Mijn keel zit dicht. M'n lippen droog. 'k Weet niet meer hoe ik moet blijven staan. Ben omvergeblazen.


Het klopt. Het is perfect. De melodie. Tekst. Inhoud. Het ritme. De stem die aan het einde van een zin wat omhoog gaat. De zachtheid. Ik moet het steeds opnieuw horen. Verdwijn erin. Los op. Er is alleen nog de muziek. Recht in m'n hoofd. M'n hart springt uit m'n borst. Het klopt. Alles klopt. Elke keer weer.
 

Het is moeilijk om uit te leggen. Dat het niet 'gewoon' mooi is. Dat het niet 'gewoon' een liedje is dat leuk klinkt. Maar dat dit als een smak tegen de muur is. Waardoor ik versuft ben. Van slag. En niet even. Nee. Elke keer weer. Dat dit mijn dag op z'n kop zet. Dat het hard binnengekomen is. Ruw. Rauw.
 

Ik weet met mezelf geen blijf.
 

Zo gaat het vaak. Iets haakt zich vast in mijn aandacht. Wringt zich naar binnen. Trekt me mee. In het slechtste geval naar beneden. In het beste de hemel in.
 

'k Moet filteren. 't Is de enige zwemvest die ik heb om niet overspoeld te worden. Om mijn hoofd boven te houden. Watertrappelend. Elke keer. Weer.
 

Dus zie ik veel niet. Bewust. Kijk op straat weinig mensen aan. Maak (woord-)grapjes om de sfeer te veranderen. Sluit me af met m'n koptelefoon. Word er soms boos van, of verdrietig. Omdat ik niet snap wat er aan de hand is.
 

Gelukkig weet mama wat het is. Neemt ze me vast. Troost ze me. Laat ze me huilen. Tot de storm wat gaan liggen is. Want zij heeft het ook. Elke keer weer.

 

Wil je weten waarnaar ik luisterde? Kijk hier.

Lees hier de blog van Lies

Wil je updates rond hoogsensitief opvoeden?

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS