top of page
Anchor 1

manieren om de drukte

in je gezin te verzachten.

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

Rust

25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten

Nele De Ganseman zet in deze lezing inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ze vertrekt hierbij van zes uitgangspunten, gebaseerd op theoretische inzichten die je intuïtie als ouder kunnen aanvullen.

Zo krijg je concrete handvatten om anders om te gaan met overprikkeling en driftbuien, maar leer je bovenal hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken.

Nele De Ganseman is orthopedagoge en verbonden aan de Odisee Hogeschool. Daarnaast is ze de bezieler van Sprankel Coaching, waar ze onder andere trajecten op maat opzet rond omgaan met stress, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Voor ZITDAZO geeft ze onder meer assertiviteitstrainingen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Rust - cover.png
Schermafbeelding 2019-12-14 om 09.16.00.
bottom of page