ervaringen

Spiegeltje aan de wand

Stefanie Rosseel

Ik kijk in de spiegel en ik zie… Ik zie een mooie vrouw. Van kop tot teen. Ja, ik heb het over mijzelf. Ik heb geleerd dat lijf van mij graag te zien. Helemaal. Inclusief rondingen. Billen. Warrige ochtendkapsels en zomersproeten. Ongeacht. Wat dan ook.

Ooit was het anders. Dan keek ik in de spiegel en ik gaf je meteen een lijstje van imperfecties. Dan behoorde ik tot het clubje ik-vind-mijzelf-niet-goed-genoeg.

Zelfwaarde


Hoe ben geraakt waar ik nu sta? Door niets meer elders te zoeken of te laten afhangen van iets buiten mij. Door alles puur uit mijzelf te halen. Ik ben oké zoals ik ben. Ik ben trots op wie ik ben. 

Zelfwaarde is de waarde die je jezelf toekent. En dat speelt zich vooral tussen onze oren af. Het is dat cassettebandje met zinnetjes hoe we over onszelf denken.

Die kleine duiveltjes toch…


We geven maar al te vaak onze zelfwaarde weg. Dan wordt die zelfwaarde eerder hoe-ik-denk-dat-ik-moet-zijn-waarde.

 

Dagelijks krijgen we een hoop meningen, verwachtingen en oordelen van anderen te verwerken. Zelfwaarde-indringers. Voor je het goed en wel beseft, neem je ze op en veranderen ze in kleine duivelse hersenspinseltjes waaraan je probeert te voldoen.

We maken ze ons eigen want in essentie willen we allemaal maar één ding: liefde.


We willen aanvaard worden zoals we zijn. We willen erkenning. Dat gevoel van voldoening. Erbij horen. Maar zolang je jouw waarde laat afhangen van iets of iemand anders, dan geef je de sleutel van jouw eigen geluk uit handen. Dus alles begint bij onszelf te aanvaarden. Onszelf erkennen en voldoening geven. Onszelf graag zien, exact zoals we zijn. Schoonheid begint van binnen in. Een vrouw - of man - die zichzelf graag ziet, straalt!

Een ander liedje graag


Dat het probleem tussen onze twee oren zit, is goed nieuws. Want daar is ook de oplossing te vinden. 


Hoe? Door te luisteren naar ons innerlijk cassettebandje. Door te observeren wat zich tussen die twee oren van je afspeelt en daar al dan niet genoegen mee te nemen.

Kortom: kies uw eigen cassettebandje. Klinken de liedjes nogal zwaar en negatief? Pessimistisch? Jezelf afbrekend?
Verander van muziek. Kies bewust voor positievere gedachtes. Neen, het is niet op 1-2-3 gebeurd. Veranderen van muziek vergt toewijding, volharding en oefening. Vallen en opstaan. En veel geduld. Maar weet… het kan! <3

Smile!


Er doet iets de ronde op Facebook. Een challenge. Post 3 foto's van jezelf, waar je alleen op staat. Je stralende zelf te wezen.
Elkaar inspireren en aansteken, I love it! Daarom deel ik graag met jou deze vrolijke vakantiefoto.


U goed in uw vel voelen. Dat het belangrijk is. Take care!

PS. Zin gekregen om mee te inspireren en ook drie stralende foto's te delen? Gewoon… DOEN!
<3

Lees de blog van Stefanie: www.stefanierosseel.be

Wil je updates rond hoogsensitief opvoeden?

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS