Vijf minuutjes

Nessie de Zitter

Wij zijn een gezin, een druk gezinnetje, een intens gezin ook met 2 fulltime werkende ouders die houden van hun job en daar dus best wat tijd investeren, en met 3 dochters waarin waarin we ook met veel liefde tijd in investeren.

We vinden het belangrijk dat alle 3 de zusjes een waardevolle band hebben, dat ze samen lekker spelen en elkaar helpen, liefdevol met elkaar omgaan. Dat de overgangen naar de week met mijn plusdochter zo vlot mogelijk overgaan naar de week zonder haar. Dus ligt onze focus vooral op hoe we samen een gezin vormen.

 

En dan kwam ik op een moment dat ik geconfronteerd werd met het feit dat ik mezelf krampachtig oplegde om zelfs bij een vlugge boodschap in de winkel niet te durven kiezen tussen hen en ze dus ofwel allemaal meenam (en de vlugge boodschap een gestresseerde calvarietocht wordt) ofwel alledrie bij papa te laten met alle dramaqueen traantjes ten gevolg en een schuldgevoel van hier tot in Tokio omdat ik mijn kroost in de steek liet. Allemaal vanuit de idee-fixe: ik moet ze evenveel aandacht geven en dat allemaal op hetzelfde moment. Terwijl ik het opschrijf, besef ik nog meer hoe absurd dit is en hoe geforceerd.

Alleen-tijd

Het was een verjaardagsfeestje dat me dat deed inzien. Eentje weg, eentje thuis, en mijn plusdochter bij haar mama. En genieten was het met die ene spruit thuis, mijn jongste, zij en ik, alleen wij tweetjes. Ontspannen, geen afleidingen, geen andere noden in te vullen dan die van onszelf, even opgaan in elkaar.

 

Een dag later liet ik mezelf toe om ook alleen-tijd te nemen met de middeloudste dochter, en een wensje ging in vervulling: mijn allereerste geslaagde shoppingnamiddagje met mijn meid, was een feit. En ook zij zelf leek er deugd van te hebben. Geen schuldgevoel want nu had de jongste alleen-tijd met de papa en diezelfde jongste had trouwens de dag ervoor mama voor zichzelf gehad.

Het geeft een heel andere dimensie aan ons gezin, want ja samen dingen doen daar blijven we van houden, maar onderling hebben we ook elke onze eigen unieke band met elk van onze kinderen en die is minstens even belangrijk. Het is fijn dat ik daar nu kan voor kiezen ook , zelf binnen het dagdagelijkse: bewust momenten nemen waarin ik volle aandacht geef aan 1 van mijn dochters en zij ook aan mij, waarin we nog dichter groeien, soms nieuwe dingen van elkaar ontdekken.

Tijd voor…

En het beste van al is dat we nu elke avond na het verhaaltje en de zoentjes voor de zusjes, 5 minuten (of 10 ik hou het niet zo bij)  naast onze prinsesjes in hun bedje kruipen, dan plukken we de vruchtjes van de dag even (wat vond jij leuk aan deze dag, wat vond ik leuk aan deze dag), is er ook een ruimte voor een hartje dat moet uitgestort worden, en is er een zee van tijd voor strelen, knuffeltjes en ‘ik hou toch zoveel van jou’.

 

Na 5 minuutjes is het dan de beurt aan de volgende of is het zelfs mama/papawissel als we allebei die avond al thuis zijn.


Mijn meisjes vinden het geweldig. Hun beentjes gaan zelfs als ze vermoeid zijn bijna huppelend naar boven, de  pyama’s gaan nu zonder morren aan en de tandjes worden blinkend schoon gepoetst, want het is zo dadelijk tijd voor de ‘5 minuutjes’.

Het is hèt moment van de dag voor mij, zalig genieten van de warmte voor elkaar, al die liefde mogen voelen, een kijkje in hun wereld… of hoe 5 minuutjes voor hen, ook 5 minuutjes voor mij zijn.

Volg Nessie ook op haar website

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS