vormingsreeksen voor ouders

is je kind hoogbegaafd?

Een hoogbegaafd kind opvoeden is een prachtige, maar vaak ook uitdagende taak.

Uiteraard wil je als ouder vooral je kind gelukkig zien. Daarbij wil je jouw kind ondersteunen, sturen waar nodig en loslaten waar dat kan. Doel is om het hoogbegaafde kind in zijn totale persoon te laten tot ontwikkeling komen. We zoeken het evenwicht dus tussen cognitief aanbod en de sociaal emotionele groei. 

 

Elementen die aan bod komen: hoogbegaafdheid herkennen, (mogelijke) valkuilen in de opvoeding, mogelijkheden om je hoogbegaafde kind op de juiste manier tot leren te brengen, je kind stimuleren & communiceren met je kind


3 avonden

€70 inschrijvingsgeld

50% korting voor 2de persoon

ruimte voor ontmoeting met andere ouders

praktische tips en voorbeelden om je kind te helpen openbloeien

Véronique & Tania zijn onze experts

Véronique Minnebo
Tania Gevaert

HASSELT

AVONDLEZING HOOGBEGAAFDHEID HERKENNEN | €30

4 januari | 19u30

Cultureel Centrum, Kunstlaan 5, Hasselt

GENT

18, 25 januari en 1 februari 2017 | 19u30

Streyma, Tennisbaanstraat 41, Gent

HASSELT

6, 16 & 21 februari 2017 | 19u30

Cultureel Centrum, Kunstlaan 5, Hasselt

ANTWERPEN

8, 22 februari & 8 maart 2017 | 19u30

Huis van de Sport, Boomgaardstraat Berchem

ANTWERPEN

8, 15 & 22 maart 2017 | 19u30

Huis van de Sport, Boomgaardstraat Berchem

GENT

22, 29 maart en 5 april 2017 | 19u30

Streyma, Tennisbaanstraat 41, Gent

Véronique

Ik ben Véronique. Sinds 2014 werk ik voltijds in mijn eigen advies- en begeleidingspraktijk De Talentenhaven in Antwerpen. Daar bied ik advies en deel kennis rond hoogbegaafdheid en help (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en ouders hun krachten te herontdekken en in te zetten.

Ik hou ontzettend veel van leren en volgde in het verleden opleidingen rond hoogbegaafdheid, beelddenken, executieve vaardigheden, neurofysiologie, leren leren enz. Tevens ben ik ECHA deskundige in hoogbegaafdheid i.o.

Zowel thuis als mama van drie hoogbegaafde kinderen, als op mijn werkplek geniet ik dagelijks van de bevlogen, intense en uitzonderlijk mooie momenten, die hand in hand gaan met het snelle denken, creativiteit, talent voor verbanden leggen, leergierigheid en humor van hoogbegaafde kinderen (en volwassen). Dàt genieten en de kracht van hoogbegaafdheid  wil ik met jou en je kind delen en ook jullie de nodige handvatten te bieden om samen tot bloei te komen.

Véronique Minnebo
 

Tania

Ik ben Tania, een gepassioneerde coach en trainer die zich specialiseerde in hoogbegaafdheid. Als moeder van 3 hoogbegaafde kinderen moest ik het regelmatig opnemen voor  hen op school. Ik verdiepte me in onderpresteren en onderwijsaanpak. Sinds 2007 zette ik de deuren open voor ouders en leerkrachten met vragen over hoogbegaafde kinderen hun (leer)behoeften. 

 

Op de eerste plaats ben ik moeder (ook nu mijn kinderen volwassen zijn), daarnaast heb ik altijd gezocht naar hoe ik kan delen met mensen en deelnemers kan inspireren om te groeien.

 

In 2014 kwam mijn eerste boek uit (De Slimme Onderpresteerder): een mooie bevestiging dat het onderpresteren van destijds lang achter mij ligt. Toch besef ik als geen ander wat onderpresteren met je doet: het houdt je klein, je weet dat je meer kan maar je krijgt het er niet uit. Bij mijn kinderen heb ik gezien dat de juiste stimulering en veel steun en doorzetting van hen maakt wat wat ze vandaag zijn: krachtige volwassenen met veel ambities die ze durven waar te maken.