Help, mijn kind ontploft!

20% van alle kinderen zijn hoogsensitief. Een minderheid daarvan heeft een sterke wil of is VURIG. Veel vurig sensitieve kinderen worden jammer genoeg niet (h)erkend als hoogsensitief, en dus gevoelig, maar eerder behandeld als 'lastig kind' met alle gevolgen vandien.

Mijn kind is hoogsensitief en vurig

Handvaten bij vurige buien voor jezelf en je kind

Inzichten en perspectieven om anders naar je kind te kijken en er op een andere manier mee om te gaan.

Deze toegankelijke lezing gaat dieper in op de de relatie tussen overprikkeling en vurigheid en gaat met ouders van hoogsensitieve kinderen met een sterke wil zoeken naar afstemming in je aanpak van je kind. Deze kinderen voelen immers haarscherp aan hoe hun omgeving naar hen kijkt wat hen extra spanning geeft.

Onze expert in gevoelige kinderen met ontploffingsgevaar is Nessie de Zitter. Ze is mama van 3, auteur van bestseller Vurig Sensitief Opvoeden en gezinscoach. Nessie was bezorgd om haar sensitieve kinderen. Hierbij miste ze altijd wel een stuk: pas toen ze het stukje 'vurig' (strongwilled, temperamentvol) ontdekte, viel de puzzel in elkaar. Gaandeweg vond ze handvaten die rust in haar gezin brachten en haar kinderen deden openbloeien. Vandaag helpt Nessie  met haar zelf ontwikkelde  'hel naar HEMeL' methode gezinnen via duurzame intense begeleidingstrajecten.

9789401461122.jpg