EHBO bij vurige buien

20% van alle kinderen zijn hoogsensitief. Een minderheid daarvan heeft een sterke wil of is VURIG. Veel vurig sensitieve kinderen worden jammer genoeg niet (h)erkend als hoogsensitief, en dus gevoelig, maar eerder behandeld als 'lastig kind' met alle gevolgen vandien.

Mijn kind is hoogsensitief en vurig

Praktische tips bij vurige buien voor jezelf en je kind

Inzichten en perspectieven om anders naar je kind te kijken en er op een andere manier mee om te gaan, aangevuld met praktische tips.

Deze toegankelijke lezing gaat dieper in op de de relatie tussen overprikkeling en vurigheid en gaat met ouders van hoogsensitieve kinderen met een sterke wil zoeken naar afstemming in je aanpak van je kind. Deze kinderen voelen immers haarscherp aan hoe hun omgeving naar hen kijkt wat hen extra spanning geeft.

Onze expert Nessie de Zitter  - mama van 3, auteur van Vurig Sensitief Opvoeden en spreker - was uiteraard bezorgd om haar sensitieve kinderen. Hierbij miste ze altijd wel een stuk: pas toen ze het stukje 'vurig' (strongwilled, temperamentvol, HSS) ontdekte, viel de puzzel voor haar in elkaar. Ze heeft een grote liefde voor deze eigenschappen door ontwikkeld en gaandeweg manieren en handvaten gevonden die meer rust in haar gezin brachten.

9789401461122.jpg