zindelijkheid

Geef je kind tijd

Elk kind heeft zijn eigen tempo om zindelijk te worden. Je kind kan pas zindelijk worden wanneer het op eigen aanvoelen kan gaan plassen of zelf zegt dat het naar het toilet moet. Te vroeg starten heeft geen zin.

Hoe pak ik het aan?

Laat je kind voldoende water drinken. Zo kan het gevoel van een volle blaas groeien. Je kind stimuleer je best niet om te persen. Je kan het onderwerpen bespreekbaar stellen door samen in boekjes rond het thema te kijken. Zo leert je kind ook dat er geen taboe rust op zindelijkheid. Durf pip en kaka te benoemen.

Motivatie

Elk kind heeft nood aan motivatie en beloning. Maak bijvoorbeeld gebruik van stickers, knikkers of kralen. Breng ook de leerkracht van je kind of op de begeleiders van de kinderopvang best op de hoogte van de stand van zaken. Zo kunnen zij het ook mee opvolgen.

Lou gaat het op potje

Kleine Lou krijgt een potje cadeau en ontdekt stap voor stap wat hij ermee moet want dat begrijpt hij in het begin niet zo goed. Met extra tips voor ouders dat zindelijk worden een stuk eenvoudiger maakt. Bestel hier of win een exemplaar door hieronder je mailadres in te sturen.

 

FIJN DAT JE

BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

ZITDAZO VZW

ONS TEAM

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

CONTACTEER ONS