Oma & opa


Grootouders spelen vaak een belangrijke rol in een modern gezin. Het is een bijzondere rol waar soms heel verschillende taken onder vallen.

Zo kunnen ouders een beroep doen op grootouders voor een luisterend oor, steun tijdens moeilijke periodes (vb. echtscheiding) of zelfs advies over opvoeding. Meer en meer worden grootouders ook gevraagd om praktische ondersteuning te geven aan een gezin, zoals kinderen wegbrengen naar een hobby of oppassen tijdens de werkuren van de ouders.

Afhankelijk van de omvang van de taak van de gootouders, worden ze niet enkel de ‘verwenners’, maar ook echte medeopvoeders. Goede communicatie tussen ouders en grootouders wordt dan heel belangrijk. Praat over de verwachtingen, verschillende opvoedingsstijlen,…

Bovenal zijn grootouders vaak een bron van geborgenheid en rust, waar kinderen soms net dat tikkelitje extra aandacht en verwennerij krijgen. Dit is heel waardevol. Kinderen hebben soms behoefte aan rust en dit kunnen ze vinden bij grootouders, omdat dezen in veel gevallen een minder druk leven leiden. Dit geeft de kans om samen leuke dingen te doen!

Voor gezinnen zonder grootouders en ouderen zonder kleinkinderen bestaat er Elif vzw. Deze organisatie matcht kandidaat-grootouders en kandidaat-gezinnen, met respect voor de verwachtingen van beide partijen. Wil je meer weten, ga dan eens kijken op hun website.

#oma #opa #bomma #bompa #grootouders

#ItTakesAVillage

  • Facebook
  • Spotify
  • iTunes
  • Instagram

ZITDAZO VZW

CONTACTEER ONS

ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

IBAN BE82 0017 0619 8068
 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Zitdazo_logo_negatief_vol.png
  • Instagram Steven Gielis
  • Facebook ZITDAZO
  • TikTok Steven Gielis
  • Spotify ik tel tot drie
  • iTunes ik tel tot drie