top of page
uitleg

we coachen kinderen in zelfvertrouwen.

Is je zoon onzeker?

Wil je dat je dochter meer opkomt voor zichzelf?

Heeft je kind last van faalangst?

Weerbaar zijn kan je leren.

We organiseren laagdrempelige trainingen voor kinderen om hen te laten groeien in zelfvertrouwen en assertiviteit

3 sessies voor de jongeren (bekijk leeftijden)

1 sessie ouderondersteuning

cursusmateriaal & opdrachten voor thuis

individuele opvolging en afronding

in alle Vlaamse provincies (bekijk locaties)

#HetZitVanBinnen

Assertiviteit is opkomen voor jezelf op een positieve manier én rekening houden met de grenzen van anderen. In deze assertiviteitstraining werken we in kleine groepjes rond het thema.

 

De training biedt kennis over het thema, moedigt de kinderen en jongeren aan te reflecteren naar zichzelf & eigen situaties én oefent interactief vaardigheden die een steun betekenen in concrete situaties.

 

We garanderen een veilige en laagdrempelige aanpak.

Thema's die aan bod komen in de training:

 

  • Assertief, passief of agressief?

  • Er speelt heel wat mee

  • Verzwarende en verlichtende factoren

  • We doen zoals we denken

  • Storende en helpende gedachten

  • Zelfbeeld & zelfvertrouwen

  • Hoe doe je dat dan?

leeftijd

6 tot 8 jaar
*eerste t/m derde leerjaar

9 tot 11 jaar
*vierde t/m zesde leerjaar

12 tot 15 jaar
*eerste t/m vierde secundair

Silvia Kerckhof
Silvia Kerckhof

Ik ben Silvia, bachelor secundair onderwijs en integratieve psychotherapeut. Ik heb een eigen praktijk 'Ondersteboven' in Knokke-Heist. Ik werk met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen via gesprek, creatieve werkvormen, in en met de natuur, therapiedieren...

press to zoom
Elien Dewachter
Elien Dewachter

Hallo, Ik ben Elien. Als klinisch psycholoog en therapeut i.o. werk ik met kinderen met verscheidenen problematieken via spel en gesprek. Ik geloof er dan ook sterk in dat we speelsgewijs kunnen oefenen en groeien in dingen die (nog) moeilijk zijn. Niemand heeft op één dag leren stappen en iedereen heeft z’n sterktes. Samen met kinderen op zoek gaan naar hoe ze in deze sterktes kunnen geloven, daar ga ik voor.

press to zoom
Xanne Bocken
Xanne Bocken

Ik ben Xanne, naast mama van 2 energierijke kids, steek ik ook zelf mijn energie in mijn job als kinderpsycholoog en gedragstherapeut. Mijn passie ligt in het helpen van kinderen en jongeren die een duwtje nodig hebben in hun ontwikkeling.

press to zoom
Vanessa Lauwers
Vanessa Lauwers

Ik ben Vanessa, kind & jongeren coach. Zo help ik elke dag weer kinderen sterker in hun schoenen te staan. Samen gaan we – met heel veel fun – werken aan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind.

press to zoom
Nathalie Geiregat
Nathalie Geiregat

Mijn naam is Nathalie Geiregat. Ik behaalde, na jarenlange dienst als leerkracht niet-confessionele zedenleer, mijn diploma in de psychoanalyse en de psychotherapie. Naast leerlingenbegeleidster in het secundair ben ik ook assertiviteitscoach bij ZITDAZO. Een aantal jaar terug startte ik een eigen praktijk in Sint-Andries.Omdat het leven doorgaans voor de durvers is, en ik moeite heb met onrecht, ligt mijn hart helemaal bij het werken aan zelfvertrouwen en assertiviteit.

press to zoom
Geert Boeren
Geert Boeren

Ik ben Geert, beroepsmatig aan de slag als teamcoach en jarenlang begeleider geweest van kinderen en jongeren rond veerkracht en weerbaarheid. Vanuit mijn bijberoep Ratikon ben ik actief rond coaching, training en vorming. Ik streef ernaar om samen met kinderen en jongeren de veerkracht te vinden om verandering aan te gaan.

press to zoom
Loes Torfs
Loes Torfs

Ik ben Loes. Naast juf in de lagere school, ben ik ook kindercoach bij VIDAR in Sint-Niklaas. In de praktijk werk ik vooral rond hoogsensitiviteit, faalangst, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Humor, spel en creativiteit hebben altijd een heel belangrijke rol gespeeld. Ik volg vooral mijn hart en mijn buikgevoel!

press to zoom
Lara Debeuf
Lara Debeuf

Ik ben Lara, Drama- en speltherapeut & relatietherapeut.Van kleins af aan is mijn interesse in mensen en interacties groot. Ik engageerde me voor diverse sociale projecten en ging enthousiast op de planken staan. Naast mijn werk als assertiviteitstrainer binnen ZITDAZO, heb ik ook een eigen praktijk, ben ik co-creator en actief aan de slag bij Demiclowns vzw. Daarenboven heb ik 8 jaar ervaring binnen de residentiële setting als therapeut bij jongeren en volwassenen.

press to zoom
Katrien Vrancken
Katrien Vrancken

Ik ben Katrien mama van 5, opvoedster en Kindercoach. Creativiteit, luisteren en aanvoelen zijn mijn grootste talenten. Die zet ik dan ook dagelijks in om kinderen te helpen groeien.

press to zoom
Laura Poorters
Laura Poorters

Hallo, ik ben Laura en ik werk bij Huis van het Kind regio Mol en daarnaast heb ik mijn eigen praktijk als coach voor hoogsensitieve kinderen. Ik begeleid kinderen en jongeren om hun zelfvertrouwen te vergroten en ze in hun kracht te zetten. Ik wil ze een veilige omgeving aanbieden waar ze kunnen leren, mogen ontdekken wie ze zijn en ze vaardigheden aanbieden zodat ze kunnen groeien tot zelfzekere personen.

press to zoom
Wendy Vermeulen
Wendy Vermeulen

Hallo, mijn naam is Wendy, gelukkig getrouwd en trotse mama van twee prachtige, gevoelige pubers. Samen met onze grote loebas Mai wonen we in Muizen. Naast mijn werk als assertiviteitstrainer bij ZITDAZO heb ik een aantal jaar geleden mijn eigen praktijk "LiefLijf" opgestart. Hier ga ik als rouw- en verlies counselor dagelijks op weg met kinderen, jongeren en hun (plus, adoptie, pleeg) ouders.

press to zoom
Sofie Hermans
Sofie Hermans

Hallo, ik ben Sofie, gelukkig getrouwd en mama van 2 lieve pubers. Ik werk al enkele jaren als zorgcoördinator in de lagere school. Hier geef ik sinds 3 jaar groepstrainingen rond 'sterk staan'. We leren dan rekening te houden met jezelf en de anderen op een speelse manier. Door kindcontacten coach ik ook kinderen op school om (opnieuw) te stralen. Binnenkort heb ik bijna mijn integratieve opleiding kinderen - en jongerentherapie achter de rug. Ik kijk er al naar uit om samen op weg te gaan.

press to zoom
Sanne Van Den Abeele
Sanne Van Den Abeele

Ik ben Sanne, mama van 3, een nieuwsgierig lagereschoolkind, een enthousiaste kleuter en een ontdekkende peuter.  Orthopedagoog, geboeid door de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen en hun ouders.

press to zoom
Britt Vermeir
Britt Vermeir

Ik ben Britt, een hele bezige bij. Ben al 26 jaar een enthousiaste juf en sinds kort ook een gedreven kindercoach. Hier coach zijn is een mooie aanvulling en het is leuk om ook via deze weg kinderen weer in hun kracht te zetten.

press to zoom
Vicky Nuyts
Vicky Nuyts

Hoi, ik ben Vicky. Als gewezen leerkracht vond ik het héél erg belangrijk hoe kinderen zich in hun vel voelen. Dat is immers de basis om tot leren te komen.Nu mag ik in mijn praktijk De Glundering, vooral snelle denkers, gevoelige, perfectionistische, faalangstige en onzekere kinderen ondersteunen in hun avontuur op zoek naar meer veerkracht en geloof in zichzelf. Waarbij de assertiviteitstraining van Zitdazo een waardevolle start van is.

press to zoom
locaties

Meld aan voor een locatie naar keuze.

We contacteren je als een volgende groep start.

Antwerpen

Brecht

Brugge

Dilbeek

Dendermonde

Geel

Gent

Grimbergen

Hasselt

Leuven

Lokeren

Roeselare

Oudsbergen

Tremelo

Turnhout

Diest

Lommel

Sint-Niklaas

Aalst

Oudenaarde

Kortrijk

Mechelen

FAQ

Voor wie is de training?
 

De weerbaarheidstraining is speciaal ontworpen voor kinderen die willen groeien in zelfvertrouwen. Soms hebben kinderen een laag zelfbeeld, zijn ze niet weerbaar genoeg, zijn ze eerder verlegen, onzeker, piekeren ze vaak of maken ze moeilijk vrienden. In vele gevallen is ons aanbod een eerste grote stap.

Vanaf welke leeftijd is de training geschikt?
 

De weerbaarheidstraining is geschikt voor kinderen vanaf de start van het eerste leerjaar (min. 6 jaar).

Wie zijn de trainers?

Onze assertiviteitstrainers zijn stuk voor stuk professionals die met grote zorg worden geselecteerd om onder de kwaliteitsvlag van ZITDAZO kinderen te begeleiden op een laagdrempelige manier. Bekijk hier onze coaches, therapeuten en psychologen.

Waarom vinden de trainingen in groep plaats?
 

Omdat we sterk geloven in de kracht van de groep organiseren we onze trainingen in verschillende leeftijdscategorieën. In kleine groep laten we de kinderen positieve leerervaringen opdoen. Doordat andere kinderen zich in eenzelfde proces bevinden, gaan kinderen sneller hun eigen groeiproces in handen nemen. De training is aangepast aan de leeftijd en ontwikkelingsfase van de kinderen.

​Wanneer vinden de trainingen plaats?
 

Nadat je jouw kind hebt aangemeld, neemt een collega van ZITDAZO contact als er een training in jouw regio (en binnen de leeftijdscategorie) opstart. Hou rekening met een wachttijd.

Wat is de kostprijs van de training?
 

De kostprijs all-in (3 kindsessies, 1 oudersessie en individuele opvolging) bedraagt €185.

Waarom worden ouders betrokken in de training?
 

De kans op een positief verloop van de training en effect achteraf wordt verhoogd bij een goede ouderbetrokkenheid. Dat is de reden dat we ouders uitnodigen op een infosessie, zodat je goed kan volgen welke thema's worden besproken en geoefend met de kinderen en je hier thuis ook verder over in gesprek kan gaan.

Echte quotes van kinderen die de training meemaakten:

 

“Ik heb geleerd dat ik mag zeggen wat ik voel.”

“Je kan negatieve dingen ook positief maken.”

“Ik ben goed zoals ik ben.”

“Ik heb geleerd hoe je sterker in je schoenen kan staan.”

“Ik durf opkomen voor mezelf.”

“Ik word nu minder snel boos.”

contact

Dankjewel, bericht verstuurd.

assertiviteitstraining voor kinderen
bottom of page