top of page
  • Instagram

Wat ik voel (als ik naar binnen kijk)

Een positief werkboek waarmee kinderen

groeien in emotionele intelligentie

voor €19.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO
Scherm­afbeelding 2023-02-03 om 14.08.13.png

Wat ik voel

(als ik naar binnen kijk)

Ontdek het positieve werkboek waarmee kinderen taal leren voor de eigen gevoelens en behoeften.

Een aantrekkelijk ontworpen tool die kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes helpt te leren:

✔   je binnenkant te verkennen door zelfreflectie

✔   grenzen aan te geven

✔   groeien in empathie naar anderen

voor €19.99

(excl. verzending)

Scherm­afbeelding 2023-02-03 om 14.18_edited.jpg

Wat ik voel (als ik naar binnen kijk)

AANTREKKELIJK.

 

Het werkboek is creatief vormgegeven en heeft kleurrijke invulblaadjes. De verschillende vragen & oefeningen zijn laagdrempelig en leren kinderen op een positieve manier vaardiger worden in het omgaan met de eigen gevoelens én met die van anderen.

EMOTIES MOGEN ER ZIJN.

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben  vaker problemen met emotieregulatie. Dit kan leiden tot heftige reacties of (ongewenst) gedrag. Dit werkboek helpt kinderen hun binnenkant beter te begrijpen. Een kind dat de behoeften en gevoelens op een constructieve manier kan verwerken, maakt het zichzelf makkelijker in het (latere) leven.

Scherm­afbeelding 2023-02-03 om 14.08.13.png

ZELFSTURING & EMPATHIE.

 

Kinderen met een goede metacognitie (denken over het denken zelf) zijn beter in staat om hun gedrag te controleren, schatten beter in of ze ‘goed bezig’ zijn en groeien in zelfsturing.  Bovendien zal wie goed in touch is met de eigen behoeften ook die van anderen beter aanvoelen en er empathisch op kunnen reageren. Dat bevordert het hebben van verbindende contacten met anderen, een noodzakelijke voorwaarde op geluk.

REFLECTIE.

Het werkboek stimuleert bij een kind het actief verkennen van de binnenkant. Het boek erkent de eigen unieke binnenkant van elk kind en geeft een aanzet voor het constructief omgaan met de eigen gevoelens en deze af te stemmen op de ander..

Scherm­afbeelding 2023-02-03 om 14.19.34.png
Scherm­afbeelding 2023-02-03 om 14.19.03.png

Vaak gestelde vragen

Voor welke leeftijd is het werkboek geschikt?

Het werkboek is geschikt voor kinderen uit de lagere school. Jongere kinderen vanaf zes jaar zijn soms gebaat bij wat extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel wat meer uitleg geven als dat nodig is. Oudere kinderen, meestal vanaf tien jaar, kunnen het werkboek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
 

Welke inhoud heeft het boek?

Het werkboek bevat vragen, oefeningen en opdrachten die kinderen laten nadenken over het ‘goed omgaan met gevoelens’ en het werken aan emotionele intelligentie. Het werkboek normaliseert emoties en bedenkt samen met het kind strategieën. Het geeft het kind taal voor de eigen gevoelens en behoeften, maar leert ook om grenzen aan te geven alsook om empatische bruggen te bouwen. Thema's die aan bod komen zijn onder andere: groeigedachten, piekergedachten, grenzen aangeven, stop zeggen, lichamelijke signalen van emoties, herstel van conflict of ruzie, fouten maken, lichaamstaal, hoofd leegmaken, dankbaarheid, steunfiguren. 

 

Vervangt het werkboek therapie?
 

'Wat ik voel (als ik naar binnen kijk)' is geen werkboek dat alle situaties zal oplossen. Het is wel een tool die ook kan worden ingezet binnen een therapeutische context. Zoek contact met een hulpverlener als je je zorgen maakt over je gezinssituatie of het gedrag of beleving van je kind.
 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden tweemaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

1 boek: €4.00

2, 3 of 4 boeken: €6.70

5 tot 10 boeken: €8.95

Meer dan 10 boeken: neem contact

Verzending naar Nederland: 1x per week

 

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

Schermafbeelding 2022-03-09 om 12.45.40.png

ONZE TOOLS

 

Ontdek  al onze positieve dagboeken die kinderen helpen aan de slag te gaan rond specifieke thema's.

Scherm­afbeelding 2023-02-03 om 13.59.27.png
Steven3_edited.png

OVER DE AUTEURS

 

 

Louise Marie Leuwers richt zich sinds haar ervaring in de bijzondere jeugdzorg op het verbeteren van emotionele weerbaarheid bij jeugd. Daarnaast is ze illustrator onder de naam LOULIFE.

 

Steven Gielis is lector Orthopedagogie en de bezieler van ZITDAZO, een community die ouders samenbrengt, opleidingen en trainingen organiseert en publicaties uitbrengt rond thema’s als weerbaarheid, hoogsensitiviteit en positieve mindset.

Anchor 1
bottom of page