top of page
  • Instagram

Over ons, van ons.

Een positief werkboek waarmee je kind

zichzelf elke dag beter leert kennen

PROMO: nu voor €9.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO
Schermafbeelding 2020-05-23 om 15.40.57.

Over ons, van ons

Ontdek het positief dagboek waarmee gezinnen elkaar elke week beter leren kennen.

Een aantrekkelijk ontworpen boek dat gezinnen, aan de hand van creatieve invulblaadjes en verschillende vragen, helpt:

  Een positieve (gezins)mindset te hebben

  Taal te geven aan emoties

  Onvergetelijke gezinsmomenten te verzamelen

PROMO: nu voor €9.99

(excl. verzending)

Schermafbeelding 2021-01-31 om 18.32.14.

Over ons, van ons.

HERINNERINGEN VERZAMELEN.

 

Leg al jullie onvergetelijke momenten vast in het creatief vormgegeven gezinsdagboek. Deze kleine tijdsinvestering per week stimuleert een positieve mindset en verhoogt de dankbaarheid bij alle gezinsleden. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren ouders en kinderen makkelijker terug te blikken én vooruit te kijken.

.

TAAL GEVEN AAN EMOTIES.

Kinderen die het moeilijk vinden zich verbaal uit te drukken, zoeken soms andere manieren om hun gevoelens te uiten zoals in heftige reacties of ongewenst gedrag. Ouders hebben niet altijd de tijd of energie om dit aan te pakken, wat kan leiden tot spanningen. Het positieve gezinsdagboek ‘Over ons, van ons’ zorgt ervoor dat jullie een beter zicht krijgen op wat er zich afspeelt aan de binnenkant. Het is een boek over jullie, van jullie.

Schermafbeelding 2021-01-31 om 18.32.40.

DENKEN ZORGT VOOR DOEN.

 

Zowel bij volwassenen als bij kinderen wordt het gedrag beïnvloed door gedachten en gevoelens. Daarom kan het stimuleren van een positieve mindset een groot effect hebben op het gedrag. Bovendien leiden positieve emoties tot een grotere bereidheid en intrinsieke motivatie. Daar gaat het gezinsdagboek dan ook voluit voor!

FOUTEN MAKEN TOEGESTAAN.

Kinderen en ouders met een positieve mindset durven meer stilstaan bij fouten om uit te leren. Het gezinsdagboek ‘Over ons, van ons’ maakt daarom ook lastige momenten bespreekbaar en zoekt samen naar oplossingen. Daarnaast helpt het boek de dankbaarheid te vergroten bij alle gezinsleden.

Vaak gestelde vragen

Voor welke gezinnen en leeftijden is het dagboek geschikt?

'Over ons, van ons’ is geschikt voor elk gezin tot en met 7 personen met kinderen tussen 4 en 14 jaar. Het gezinsdagboek is zo opgesteld dat het zowel ingevuld kan worden door een alleenstaande ouder met één kind als door een talrijk (nieuw samengesteld) gezin. Jongere kinderen zijn mogelijk gebaat bij extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel meer uitleg geven.

Welke vragen worden er gesteld?

Het dagboek bevat vragen die ouders en kinderen laten nadenken over:

 

  • gevoelens

  • emotionele gebeurtenissen/situaties

  • dingen waar ze dankbaar voor zijn

 

Daarnaast leert het boek terug te blikken én doelen te stellen. Een deel van de terugkerende vragen, met als doel bestendiging in de hersenen te creëren, wordt elke dag aangevuld met twee nieuwe vragen. Zo kunnen in totaal meer dan 65 verschillende vragen worden ingevuld.
 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden tweemaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

1 boek: €4.00

2, 3 of 4 boeken: €6.70

5 tot 10 boeken: €8.95

Meer dan 10 boeken: neem contact

Verzending naar Nederland: 1x per week

Wat is de levensduur van het boek?

De kleurrijke weekblaadjes hebben geen datum waardoor gezinnen met het dagboek aan de slag kunnen gaan wanneer ze maar willen. We raden aan minstens 1 keer per week het boek in te vullen voor een optimaal resultaat en groei in zelfreflectie. Wanneer een gezin elke week het gezinsdagboek invult, duurt het meer dan 10 maanden voor het boek volgeschreven is.

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

Schermafbeelding 2022-03-09 om 12.45.40.png

ONZE TOOLS

 

Ontdek  al onze positieve dagboeken die kinderen helpen aan de slag te gaan rond specifieke thema's.

44827980_10214562903960951_5702569323193

OVER DE AUTEUR

 

Steven Gielis is lector Orthopedagogie en de bezieler van ZITDAZO, een community die ouders samenbrengt, opleidingen en trainingen organiseert en publicaties uitbrengt rond thema’s als weerbaarheid, hoogsensitiviteit en positieve mindset.

Anchor 1
bottom of page