ZITDAZO

ZITDAZO

OVER ONS. VAN ONS.

  • Instagram - White Circle

HET POSITIEVE DAGBOEK WAARMEE GEZINNEN

ELKAAR ELKE WEEK BETER LEREN KENNEN.
VERZAMEL SAMEN ONVERGETELIJKE GEZINSMOMENTEN.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.39.32.

OVER ONS. VAN ONS.

€19.99

(excl. verzending)


VERZENDING 1x PER WEEK

SAMEN HERINNERINGEN CAPTEREN.

 

Een voor gezinnen aantrekkelijk ontworpen dagboek (voor elk gezin met kinderen tussen 4 en 14 jaar) dat door een kleine tijdsinvestering per week een positieve gezinsmindset installeert en de dankbaarheid bij alle gezinsleden kan verhogen.

 

Verzamel al je onvergetelijke gezinsherinneringen en fijne momenten in het positieve dagboek. Door de verschillende reflectieve vragen leren kinderen en ouders makkelijker om terug te blikken én vooruit te kijken naar wat komen gaat.

TAAL GEVEN AAN WAT SPEELT.

Kinderen die het moeilijk vinden zichzelf verbaal uit te drukken zoeken soms een andere manier om hun behoeften en gevoelens uit te drukken, en gaan dan bijvoorbeeld door (ongewenst) gedrag laten zien wat ze voelen. Ouders hebben niet altijd de tijd of energie om dit aan te pakken. Dat zorgt soms voor spanningen.

Elke week even echt tijd maken om samen het dagboek in te vullen kan ervoor zorgen dat je als gezin een beter zicht krijgt op wat er zich aan de binnenkant van alle gezinsleden afspeelt. Je leert elkaar dus echt beter kennen. Het is een dagboek over jullie, van jullie.

 

Dit gezinsdagboek is dus een hulpmiddel om kinderen en ouders woorden te geven voor wat ze voelen aan hun binnenkant.

WAT JE DENKT IS WAT JE DOET.

 

Heel vaak is de oorzaak of verklaring van gedrag te vinden bij onze gedachten en gevoelens. We denken en we handelen hiernaar.

 

Dat betekent dus ook dat werken aan hoe je denkt een groot effect kan hebben op hoe je je voelt en op de dingen die je doet (en laat), zelfs bij kinderen.

Positieve emoties leiden tot een grotere bereidheid en intrinsieke motivatie en dit vertaalt zich vaak in bijbehorend positief gedrag. Daarvoor gaat het gezinsdagboek dan ook voluit!

LEREN UIT LASTIGE MOMENTEN.

 

Kinderen en ouders met een positieve mindset durven  ook meer stilstaan bij fouten en faalervaringen om hieruit proberen te leren. Het gezinsdagboek maakt ook lastige momenten bespreekbaar en zoekt samen naar oplossingen.

 

Ze leren ook om dankbaar te zijn voor de dingen die ze al wel hebben en de mensen die hen omringen, want it takes a village to raise a child.

OVER ONS. VAN ONS.

€19.99

(excl. verzending)


VERZENDING 1x PER WEEK

ISBN 9789464000931
64 pagina's

auteur: Steven Gielis | vormgeving: Fiks & Graphic Design Slangen | v.u.: ZITDAZO

SPEERPUNTEN VAN HET GEZINSDAGBOEK:

 

VERBINDING TUSSEN GEZINSLEDEN

ONTWIKKELEN VAN DANKBAARHEID

DIVERSITEIT AAN EMOTIONELE ERVARING

KRACHT VAN HET TERUGBLIKKEN

STELLEN VAN DOELEN

IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD

Voor welke gezinnen is het dagboek geschikt?

Het gezinsdagboek is geschikt voor elk gezin tot en met 7 personen. Het is zo opgesteld dat het even goed kan ingevuld worden door een alleenstaande ouder met één kind als door een (nieuw samengesteld) gezin van zeven.

 

Vanaf welke leeftijd kan je het gezinsdagboek gebruiken?

Het gezinsdagboek kan je doorlopen met kinderen vanaf 4 jaar en hun ouders of opvoedingsfiguren. Jongere kinderen zijn gebaat bij wat extra ondersteuning tijdens het samen invullen van dit reflectie-instrument. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel wat meer uitleg geven als dat nodig is.

Welke vragen worden er gesteld?

Het gezinsdagboek bevat vragen die ouders en kinderen laten nadenken over gevoelens en emotionele gebeurtenissen, situaties, dingen waar ze dankbaar voor zijn + laat hen terugblikken én doelen stellen. Een deel van de reflectieve vragen komt elke week terug om bestendiging in de hersenen te verkrijgen. Daarnaast is er elke week een nieuwe/andere vraag. Zo kent het dagboek in totaal meer dan 65 verschillende vragen.
 

Wat is de levensduur van het boek?

De weekblaadjes hebben geen datum dus gezinnen kunnen het gezinsdagboek ter hand nemen wanneer ze maar willen. We raden je kind aan minstens eenmaal per week het boek in te vullen voor een optimaal resultaat en groei in zelfreflectie. Wanneer een gezin elke week het gezinsdagboek invult, duurt het meer dan 10 maanden voor het boek volgeschreven is.

 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden éénmaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

  • 1 boek: €3.50

  • 2, 3, 4 of 5 boeken: €6.00

  • Meer dan 5 boeken: neem contact

  • Verzending naar het buitenland: neem contact


 

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

OVER ONS. VAN ONS.

€19.99

(excl. verzending)


VERZENDING 1x PER WEEK

  • Instagram - Grey Circle