top of page
  • Instagram

Over jou. Omdat ik je nooit vergeet.

Een positief werkboek dat kinderen

helpt omgaan met gevoelens van verdriet en rouw

voor €19.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO
Schermafbeelding 2021-04-30 om 13.00.48.

Over jou.

Ontdek het positieve werkboek dat kinderen helpt om te gaan met de dood van een dierbare.

Een aantrekkelijk ontworpen boek waar kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes, stilstaan bij:

✔   het afscheid nemen van iemand die ze graag zien

✔   hun emoties en de verwerking ervan

✔   het rouwproces in al zijn facetten

voor €19.99

(excl. verzending)

Schermafbeelding 2021-04-30 om 13.05.47.

Over jou. Omdat ik je nooit vergeet.

LAGE DREMPEL

 

Het werkboek is creatief vormgegeven en telt 64 invulblaadjes. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren kinderen op een respectvolle en positieve manier terug- en vooruitblikken na het overlijden van een naaste.

EMOTIES MOGEN ER ZIJN

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben  vaker moeite met het controleren van hun gevoelens. Dit kan leiden tot heftige reacties. Dit werkboek ondersteunt kinderen om om te gaan met een verlieservaring. Kinderen leren dat er geen goed of fout is in dit proces en dat emoties in verschillende vormen en op verschillende momenten naar boven komen.

Schermafbeelding 2021-04-30 om 13.00.48.

IEDER ZIJN ROUWPROCES

 

Net als volwassenen gaan ook kinderen door een rouwproces. Dit boek laat kinderen stilstaan bij de dood van iemand die ze graag zien. Het geeft houvast op moeilijke momenten en kan steun en troost geven. Voor ieder kind op zijn of haar eigen tempo en op de eigen, unieke manier.

OOK EEN BOEKJE VAN HOOP

'Over jou' is een groeiboekje, een bewaarplaats van kleine en grote verdrietjes, van mooie anekdotes, leuke foto’s en prachtige herinneringen. Het geeft tevens een goede basis aan ouders of leraren om in gesprek te gaan over het thema.

Schermafbeelding 2021-04-30 om 13.06.07.
Schermafbeelding 2021-04-30 om 13.24.56.
Schermafbeelding 2021-04-30 om 13.05.59.

Vaak gestelde vragen

Schermafbeelding 2021-04-30 om 12.57.44.

Waarom is het boekje nuttig?

 

Als er iemand sterft in onze nabije omgeving dan hebben we vaak de neiging om onze kinderen te behoeden voor het grote verdriet dat hiermee gepaard gaat. We willen hen niet confronteren of belasten. Toch is het belangrijk dat we kinderen betrekken in deze realiteit. Het hoort bij het leven en het is belangrijk dat de gevoelens en de gedachten van kinderen woorden en/of beelden kunnen krijgen. Dat ze taal kunnen geven aan wat er in hen omgaat, maar ook dat wat ze voelen oké is. Dat is niet zo makkelijk. Niet iedereen vindt de woorden om te praten over doodgaan. Omdat er een te groot eigen verlies is of omdat er wat angst is om niet te kunnen antwoorden op vragen of om het verkeerde te zeggen.

Voor welke leeftijd is het werkboek geschikt?

Het werkboek is geschikt voor kinderen uit de lagere school tot de leeftijd van 13 jaar. Jongere kinderen vanaf zes jaar zijn soms gebaat bij wat extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel wat meer uitleg geven als dat nodig is. Oudere kinderen, meestal vanaf negen jaar, kunnen het werkboek hanteren als een autonoom instrument.
 

Welke inhoud heeft het boek?

Het werkboek laat kinderen stilstaan bij het overlijden van iemand die ze graag zien. De creatieve werkblaadjes en de lieve tekeningen nodigen kinderen uit tot nadenken over de verschillende facetten die met het afscheid te maken hebben. De vragen laten kinderen hun gevoelens uiten en geven tevens een goede basis aan ouders/grootouders/leraren om in gesprek te gaan over de verliessituatie. Het werkboekje helpt kinderen het verlies een plekje te geven, op hun manier, in hun taal.

 

Vervangt het werkboek therapie?
 

'Over jou' is geen werkboek dat therapie of rouwbegeleiding vervangt. Het is wel een werkboek dat ook kan worden ingezet binnen een therapeutische context. Zoek contact met een hulpverlener als je je zorgen maakt over het rouwen, het gedrag of de beleving van je kind.
 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden tweemaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

1 boek: €4.00

2, 3 of 4 boeken: €6.70

5 tot 10 boeken: €8.95

Meer dan 10 boeken: neem contact

Verzending naar Nederland: 1x per week

 

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

Schermafbeelding 2022-03-09 om 12.45.40.png

ONZE TOOLS

 

Ontdek  al onze positieve dagboeken die kinderen helpen aan de slag te gaan rond specifieke thema's.

Schermafbeelding 2021-05-01 om 09.14.01.
44827980_10214562903960951_5702569323193

OVER DE AUTEURS

 

Nadja Burnotte is in 2001 afgestudeerd aan de Katholieke Hogeschool Geel als maatschappelijk werker. Sinds 2008 werkt ze binnen Vrij CLB Kempen waarin ze doorheen de jaren expertise heeft opgebouwd in begeleidingen die kaderen binnen verontrusting en crisissen.

Steven Gielis is lector Orthopedagogie en de bezieler van ZITDAZO, een community die ouders samenbrengt, opleidingen en trainingen organiseert en publicaties uitbrengt rond thema’s als weerbaarheid, hoogsensitiviteit en positieve mindset.

Anchor 1
bottom of page