top of page
  • Instagram

Mijn hoofd is lava!

Een positief werkboek waarmee kinderen

leren omgaan met boze gevoelens

voor €19.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO
Mijn hoofd is lava. Leren omgaan met boze gevoelens.

Mijn hoofd is lava!

Ontdek het positieve werkboek waarmee kinderen leren omgaan met boze gevoelens.

Een aantrekkelijk ontworpen boek waar kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes en verschillende vragen, leren:

  Hoe de opbouw van boosheid bij hen verloopt

  Taal te geven aan boze emoties

  Uitbarstingen te voorkomen

voor €19.99

(excl. verzending)

Mijn hoofd is lava. Leren omgaan met boze gevoelens.

Mijn hoofd is lava!

AANTREKKELIJK.

 

Het werkboek is creatief vormgegeven en telt 64 kleurrijke invulblaadjes. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren kinderen op een positieve manier omgaan met boze gevoelens.

.

EMOTIES MOGEN ER ZIJN.

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben  vaker problemen met het controleren van boze gevoelens. Dit kan leiden tot heftige reacties of (ongewenst) gedrag. Dit werkboek helpt kinderen hun binnenkant beter te begrijpen om boze gevoelens onder controle te houden.

Mijn hoofd is lava. Leren omgaan met boze gevoelens.

ONTPLOFFINGEN VOORKOMEN.

 

Het werkboek brengt triggers die het kind boos maken in kaart en laat het kind signalen in lichaam en gedrag bij zichzelf herkennen zodat het kind tijdig uit een opbouw van boze gevoelens kan stappen.

NA EEN ONTPLOFFING.

Ook na een woede-uitbarsting kan een kind heel wat leren. Het werkboek reikt op kindermaat een vijf-stappenplan aan die het kind in staat stellen aan herstel te werken en een volgende escalatie te vermijden.

omgaan met boze gevoelens
omgaan met boosheid
omgaan met boze gevoelens

Vaak gestelde vragen

Schermafbeelding 2020-05-25 om 14.45.48.
Schermafbeelding 2022-03-09 om 12.45.40.png

ONZE TOOLS

 

Ontdek  al onze positieve dagboeken die kinderen helpen aan de slag te gaan rond specifieke thema's.

44827980_10214562903960951_5702569323193

Voor welke leeftijd is het werkboek geschikt?

Het werkboek is geschikt voor kinderen uit de lagere school. Jongere kinderen vanaf zes jaar zijn soms gebaat bij wat extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel wat meer uitleg geven als dat nodig is. Oudere kinderen, meestal vanaf tien jaar, kunnen het werkboek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
 

Welke inhoud heeft het boek?

Het werkboek bevat vragen, oefeningen en opdrachten die kinderen laten nadenken over boze gevoelens en reageren op gebeurtenissen die hen raken. Het werkboek normaliseert emoties en bedenkt samen met het kind goede manieren zodat ontploffingen minder vaak voorkomen. Het werkboek gaat op zoek naar triggers en frustraties, om de dingen die het kind boos maken in kaart te brengen en te analyseren. Het daagt kinderen uit om signalen bij zichzelf te herkennen in lichaam en gedrag en leert kinderen tijdig uit een escalatie van boosheid te stappen.

 

Vervangt het werkboek therapie?
 

'Mijn hoofd is lava!' is geen werkboek dat alle situaties zal oplossen. Het is wel een werkboek dat ook kan worden ingezet binnen een therapeutische context. Zoek contact met een hulpverlener als je je zorgen maakt over je gezinssituatie of het gedrag of beleving van je kind.
 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden tweemaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

1 boek: €4.00

2, 3 of 4 boeken: €6.70

5 tot 10 boeken: €8.95

Meer dan 10 boeken: neem contact

Verzending naar Nederland: 1x per week

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

OVER DE AUTEUR

 

Steven Gielis is lector Orthopedagogie en de bezieler van ZITDAZO, een community die ouders samenbrengt, opleidingen en trainingen organiseert en publicaties uitbrengt rond thema’s als weerbaarheid, hoogsensitiviteit en positieve mindset.

Anchor 1
bottom of page