top of page
  • Instagram

Mijn hoofd vol zorgen

Een positief werkboek waarmee kinderen

leren omgaan met piekergedachten

voor €19.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO
Schermafbeelding 2021-01-29 om 12.54.11.

Mijn hoofd vol zorgen

Ontdek het positieve werkboek waarmee kinderen leren omgaan met piekergedachten.

Een aantrekkelijk ontworpen boek dat kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes helpt te leren:

  Hoe piekergedachten ontstaan & groeien

  Hoe je minder vaak en minder lang kan piekeren

  Hoe je zorgen kan vervangen door positieve gedachten

voor €19.99

(excl. verzending)

Schermafbeelding 2021-01-29 om 13.16.25.

Mijn hoofd vol zorgen

AANTREKKELIJK.

 

Het werkboek is creatief vormgegeven en telt 64 kleurrijke invulblaadjes. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren kinderen op een positieve manier omgaan met piekergedachten.

EMOTIES MOGEN ER ZIJN.

Kinderen ontwikkelen volop en hebben vaker problemen met het controleren van hun zorgen. Dit kan leiden tot heftige reacties. Dit werkboek helpt kinderen hun binnenkant beter te begrijpen.

Schermafbeelding 2021-01-29 om 12.54.11.

PIEKEREN VOORKOMEN.

 

Het werkboek brengt triggers die het kind laten piekeren in kaart en laat het kind signalen bij zichzelf herkennen zodat het makkelijker uit een spiraal van piekeren over kleine en grote zorgen kan stappen.

OMGAAN MET PIEKEREN.

Ook als piekeren 'opkomt' kan een kind leren hoe hiermee om te gaan. Het werkboek reikt op kindermaat stappen aan die het kind in staat stellen de piekergedachten beter onder controle te houden.

Vaak gestelde vragen

Schermafbeelding 2021-01-29 om 13.15.16.
Schermafbeelding 2022-03-09 om 12.45.40.png

ONZE TOOLS

 

Ontdek  al onze positieve dagboeken die kinderen helpen aan de slag te gaan rond specifieke thema's.

44827980_10214562903960951_5702569323193

OVER DE AUTEUR

 

Steven Gielis is lector Orthopedagogie en de bezieler van ZITDAZO, een community die ouders samenbrengt, opleidingen en trainingen organiseert en publicaties uitbrengt rond thema’s als weerbaarheid, hoogsensitiviteit en positieve mindset.

Voor welke leeftijd is het werkboek geschikt?

Het werkboek is geschikt voor kinderen uit de lagere school. Jongere kinderen vanaf zes jaar zijn soms gebaat bij wat extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel wat meer uitleg geven als dat nodig is. Oudere kinderen, meestal vanaf negen jaar, kunnen het werkboek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
 

Welke inhoud heeft het boek?

Het werkboek bevat vragen, oefeningen en opdrachten die kinderen laten nadenken over piekergedachten. Het werkboek normaliseert emoties en bedenkt samen met het kind manieren om het piekeren minder vaak te laten voorkomen. Het werkboek gaat op zoek naar triggers, maar daagt kinderen ook uit om signalen bij zichzelf te herkennen in lichaam en gedrag en tijdig uit een escalatie van piekeren te stappen.

 

Vervangt het werkboek therapie?
 

'Mijn hoofd vol zorgen' is geen werkboek dat alle situaties zal oplossen. Het is wel een werkboek dat ook kan worden ingezet binnen een therapeutische context. Zoek contact met een hulpverlener als je je zorgen maakt over je gezinssituatie of het gedrag of beleving van je kind.
 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden tweemaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

1 boek: €4.00

2, 3 of 4 boeken: €6.70

5 tot 10 boeken: €8.95

Meer dan 10 boeken: neem contact

Verzending naar Nederland: 1x per week

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

Anchor 1
bottom of page