• Instagram

Over mij, van mij.

Een positief dagboek waarmee kinderen

zichzelf elke dag beter leren kennen

voor €19.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO

HET POSITIEF DAGBOEK WAARMEE KINDEREN

ZICHZELF ELKE DAG BETER LEREN KENNEN

OVER MIJ. VAN MIJ.

€19.99

(excl. verzending)

VIJFDE DRUK
VERZENDING 1x PER WEEK

AANTREKKELIJK.

 

Een voor kinderen aantrekkelijk ontworpen dagboek dat een positieve mindset helpt installeren en de dankbaarheid bij kinderen probeert te verhogen.

 

Door de verschillende reflectieve vragen leren kinderen makkelijker om terug te blikken én vooruit te kijken.

 

Elke week een minimum van tijd bezig zijn met het dagboek en kinderen krijgen een beter zicht op wat er zich aan hun binnenkant afspeelt.

TAAL GEVEN AAN EMOTIES.

Doordat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn, hebben ze vaker problemen met het controleren van hun gevoelens en gaan ze vaker heftig of op andere manieren reageren.

 

Kinderen die het moeilijk vinden zichzelf verbaal uit te drukken zoeken soms een andere manier, en gaan dan bijvoorbeeld door (ongewenst) gedrag laten zien wat ze voelen.

 

Dit dagboek kan een hulpmiddel zijn om kinderen woorden te geven voor wat ze voelen aan hun binnenkant. Het is een boek over hen, van hen.

DENKEN ZORGT VOOR DOEN.

 

Heel vaak is de oorzaak of verklaring van gedrag te vinden bij onze gedachten en gevoelens en dat is ook bij kinderen zo. We denken en we handelen hiernaar.

 

Dat betekent dus ook dat werken aan hoe je denkt een groot effect kan hebben op hoe je je voelt en op de dingen die je doet (en laat), zelfs bij kinderen

FOUTEN MAKEN TOEGESTAAN.

Positieve emoties leiden tot een grotere bereidheid en intrinsieke motivatie en dit vertaalt zich vaak in bijbehorend positief gedrag.

 

Kinderen met een positieve mindset durven dan ook meer stilstaan bij fouten en faalervaringen om hieruit proberen te leren. Ze leren ook om dankbaar te zijn voor de dingen die ze al wel hebben en de mensen die hen omringen, want it takes a village to raise a child.

OVER MIJ. VAN MIJ.

€19.99

(excl. verzending)

VIJFDE DRUK
VERZENDING 1x PER WEEK

ISBN 9789463963909
64 pagina's

auteur: Steven Gielis | vormgeving: Graphic Design Slangen | v.u.: ZITDAZO

SPEERPUNTEN VAN HET DAGBOEK:

 

IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD

ONTWIKKELEN VAN DANKBAARHEID

DIVERSITEIT AAN EMOTIONELE ERVARING

KRACHT VAN HET TERUGBLIKKEN

STELLEN VAN DOELEN

FOCUS OP ACTIE

Voor welke leeftijd is het dagboek geschikt?

Het dagboek is geschikt voor kinderen uit de lagere school. Jongere kinderen vanaf zes jaar zijn misschien gebaat bij wat extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel wat meer uitleg geven als dat nodig is. Oudere kinderen, meestal vanaf tien jaar, kunnen het dagboek hanteren als een autonoom reflectie-instrument van zichzelf.
 

Welke vragen worden er gesteld?

Het dagboek bevat vragen die kinderen laten nadenken over gevoelens en emotionele gebeurtenissen, situaties, dingen waar ze danbaar voor zijn + laat hen terugblikken én doelen stellen. Een deel van de reflectieve vragen komt elke dag terug om bestendiging in de hersenen te verkrijgen. Daarnaast zijn er elke dag twee nieuwe/andere vragen. Zo kent het dagboek in totaal meer dan 130 verschillende vragen.
 

Wat is de levensduur van het boek?

De dagblaadjes hebben geen datum dus kinderen kunnen het boek ter hand nemen wanneer ze maar willen. We raden je kind aan minstens tweemaal per week het boek in te vullen voor een optimaal resultaat en groei in zelfreflectie. Wanneer een kind drie dagen per week het boek invult, duurt het meer dan vier maanden voor het boek volgeschreven is.

 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden éénmaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

  • 1 boek: €3.00

  • 2, 3, 4 of 5 boeken: €6.00

  • Meer dan 5 boeken: neem contact

  • Verzending naar het buitenland: neem contact


 

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

OVER MIJ. VAN MIJ.

€19.99

(excl. verzending)

VIJFDE DRUK
VERZENDING 1x PER WEEK

  • Instagram - Grey Circle