top of page
  • Instagram

Over mij, van mij.

Een positief werkboek waarmee je kind

zichzelf elke dag beter leert kennen

voor €19.99 (excl. verzending)

ZITDAZO

ZITDAZO
Schermafbeelding 2020-05-23 om 15.40.08.

Over mij, van mij

Ontdek het positief dagboek waarmee kinderen zichzelf elke dag beter leren kennen.

Een aantrekkelijk ontworpen boek waar kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes en verschillende vragen, leren:

  Een positieve mindset te hebben

  Taal te geven aan emoties

  Dankbaar te zijn voor de dingen die ze wel hebben

voor €19.99

(excl. verzending)

Schermafbeelding 2021-01-31 om 18.11.46.

Over mij, van mij.

AANTREKKELIJK.

 

Het dagboek is creatief vormgegeven en telt 64 kleurrijke invulblaadjes. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren kinderen makkelijker terug te blikken én vooruit te kijken.

.

TAAL GEVEN AAN EMOTIES.

Omdat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn, hebben ze vaker problemen met het controleren van hun gevoelens. Dit kan leiden tot heftige reacties of (ongewenst) gedrag. Het positieve dagboek ‘Over mij, van mij’ helpt kinderen onder woorden te brengen wat ze voelen aan de binnenkant. Het is een boek over hen, van hen.

Schermafbeelding 2021-01-31 om 18.13.45.

DENKEN ZORGT VOOR DOEN.

 

Net als bij volwassenen, wordt het gedrag van kinderen beïnvloed door gedachten en gevoelens. Daarom kan het stimuleren van een positieve mindset een groot effect hebben op het gedrag.

FOUTEN MAKEN TOEGESTAAN.

Kinderen met een positieve mindset durven meer stilstaan bij fouten om uit te leren. Bovendien helpt het boek ‘Over mij, van mij’ de dankbaarheid te vergroten voor de dingen die ze hebben en de mensen die hen omringen.

Vaak gestelde vragen

Voor welke leeftijd is het werkboek geschikt?

'Over mij, van mij’ is geschikt voor kinderen uit de lagere school. Jongere kinderen (vanaf 6 jaar) zijn mogelijk gebaat bij extra ondersteuning tijdens het invullen. Ouders of begeleiders kunnen samen met hen de vragen overlopen en eventueel meer uitleg geven. Oudere kinderen (meestal vanaf 10 jaar) kunnen het dagboek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.

Welke vragen worden er gesteld?

Het dagboek bevat vragen die kinderen laten nadenken over:

 

  • gevoelens

  • emotionele gebeurtenissen/situaties

  • dingen waar ze dankbaar voor zijn

 

Daarnaast leert het boek hen terug te blikken én doelen te stellen. Een deel van de terugkerende vragen, met als doel bestendiging in de hersenen te creëren, wordt elke dag aangevuld met twee nieuwe vragen. Zo kunnen in totaal meer dan 130 verschillende vragen worden ingevuld.

 

Vervangt het dagboek therapie?
 

'Over mij, van mij' is geen werkboek dat alle situaties zal oplossen. Het is wel een werkboek dat ook kan worden ingezet binnen een therapeutische context. Zoek contact met een hulpverlener als je je zorgen maakt over je gezinssituatie of het gedrag of beleving van je kind.
 

Wat is de kostprijs van de verzending?

We verzenden tweemaal per week.

Voor verzending binnen België gelden de volgende tarieven:
 

1 boek: €4.00

2, 3 of 4 boeken: €6.70

5 tot 10 boeken: €8.95

Meer dan 10 boeken: neem contact

Verzending naar Nederland: 1x per week

 

Wat is de levensduur van het boek?

De kleurrijke invulblaadjes hebben geen datum waardoor kinderen aan de slag kunnen gaan wanneer ze maar willen. We raden je kind aan minstens 2 keer per week het boek in te vullen voor een optimaal resultaat en groei in zelfreflectie. Wanneer een kind 3 dagen per week het boek invult, duurt het meer dan 4 maanden voor het boek volgeschreven is.

Kan ik het boek in grotere aantallen bestellen?

Het boek kan worden aangeschaft in grotere hoeveelheden. Neem contact voor een  maximaal wettelijke korting van 10% op de gereglementeerde boekenprijs van €19.99.

Welke organisatie zit er achter het boek?

ZITDAZO verzorgt lezingen voor ouders en gaat al jaren met kinderen op pad om hen te stimuleren richting meer zelfvertrouwen en assertiviteit. De organisatie brengt publicaties uit voor kinderen en ouders. Bekijk de algemene voorwaarden voor bestellingen.

Schermafbeelding 2022-03-09 om 12.45.40.png

ONZE TOOLS

 

Ontdek  al onze positieve dagboeken die kinderen helpen aan de slag te gaan rond specifieke thema's.

44827980_10214562903960951_5702569323193

OVER DE AUTEUR

 

Steven Gielis is lector Orthopedagogie en de bezieler van ZITDAZO, een community die ouders samenbrengt, opleidingen en trainingen organiseert en publicaties uitbrengt rond thema’s als weerbaarheid, hoogsensitiviteit en positieve mindset.

Anchor 1
bottom of page