Kinderen betrekken


  Het is soms een echte uitdaging om jonge kinderen geboeid bezig te houden. Denk maar aan weekends of vakanties: verveling kan al eens de kop opsteken.

  Hoewel die steeds leuk zijn, heb je misschien niet altijd de tijd voor een uitgebreid knutselproject of budget voor een daguitstap. Televisie kijken kan een leuke en ontspannende bezigheid zijn voor jonge kinderen, maar als ouder wil je toch ook niet steeds toevlucht nemen tot dit medium?

  Het kan dan goed om weten zijn dat jonge kinderen niet op dezelfde manier onderscheid maken tussen spelen en werken als jij dat doet. Je kan dus kinderen betrekken bij wat je zelf doet. Ze beschouwen dit immers niet als lastige klusjes, maar als een uitdaging die ze willen aangaan. Zo leren ze. Op die manier doen ze spelenderwijs ervaring op met dagdagelijkse dingen, wat dan weer hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid stimuleert.

  Het kan bijvoorbeeld gaan over:

  • de auto helpen wassen met een eigen emmertje en spons;

  • groentjes aangeven die jij snijdt;

  • de was helpen sorteren;

  • zorgen voor een jonger broertje of zusje door o.a. propere luier aan te geven.

  Onthoud wel dat alles wat langer duurt op deze manier, dus geduld is een mooie deugd. Complimenten geven tijdens het helpen mag je zeker niet over het hoofd zien!

  Op zoek naar alternatieve activiteiten voor kinderen? Bekijk ons overzicht hier.

  #kinderen #betrekken

  FIJN DAT JE

  BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

  ZITDAZO VZW

  ONS TEAM

  ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

  IBAN BE82 0017 0619 8068
   

  ALGEMENE VOORWAARDEN

  CONTACTEER ONS