Veel doen met weinig geld


Ik hoor het regelmatig van verschillende mensen: op het einde van de maand is het geld zo goed als op. Of zelfs helemaal op.

Eén van de dingen waarop op die momenten bespaard wordt, is op de uitjes met kinderen. Wij gaan ook niet snel naar een pretpark trekken, want alleen al met het betalen van de ingang voor vijf personen geven we eigenlijk het budget voor een ganse week inkopen weg.

Wanneer we dan wel naar een pretpark trekken? Als er deals te rapen vallen. Zo gingen we in september naar de Efteling voor ochgottekes 30 euro. Siem en Yana waren hier echter niet bij, anders zou het 60 euro geweest zijn. Wat nog altijd een verschil van 90 euro gemaakt zou hebben, want jawel hoor, je betaalt 30 euro om een dagje in de Efteling door te brengen. Het verbruik ter plaatse nog niet meegerekend.

Het kan anders.

Je hoeft niet altijd je portefeuille boven te halen om je kinderen een leuke tijd te laten beleven. Vandaar deze blog.

Mijn “doe-eens-iets-leuks-voor-geen-geld-alfabet”. Neem die “geen” niet te letterlijk, uiteindelijk kost alles wel een beetje geld, ik noem maar de naft om naar de zee te rijden, de bloem voor het maken van de taart en de gezelschapsspelletjes die in de speelkast liggen, …

AMBACHTENQUIZ

Maak kaartjes met verschillende beroepen op. De bedoeling is dat de verschillende teams het tegen elkaar opnemen en door middel van het uitbeelden van de beroepen, kunnen raden welk beroep er op het kaartje staat.

BOSWANDELING

Niets fijner dan in de herfst naar het bos te trekken. Je kan je kinderen een eierdoosje geven en hen allerlei zaken laten verzamelen. Wat, vraag je je af? Kastanjes, een eikel, bruine (of gele of rode) blaadjes, veertjes, takken, keuteltjes,…

COMPUTERSPELLETJES

Een computer is bijna niet meer weg te denken in deze tijden. Waarom daag je elkaar niet eens uit in deze discipline? Wie vormt er de meeste lijnen met Tetris? Wie is de meest behendige van het gezin en wie maakt de beste hamburger?

DISCO

Waarom bouw je eens geen feestje? Tover je huis om tot een echte disco. Hiervoor kan je ballonnen ophangen, je zorgt voor goeie muziek en je maakt dat er cocktails te verkrijgen zijn. Hop met die dansvoetjes!

FIETSEN

Doe eens gek en neem, naast je fiets, ook een muntje mee. Bij ieder kruispunt speel je “kop of munt”. Bij “munt” ga je naar rechts, bij “kop” moet je linksaf. Wedden dat je heel wat leuke plekjes passeert?

GEZELSCHAPSSPELLETJES

Ik steek er mijn hand voor in het vuur dat er in ieder huishouden wel gezelschapsspelletjes terug te vinden zijn. Het haardvuur aan en een beker warme chocomelk naast het spelbord en de leute kan beginnen.

HALLOWEENDINGES

Tover jezelf en je kinderen om tot een vampier, een boze heks, of een ander monster. Knutsel met pompoenen of maak er soep van. Ga op griezeltocht in de buurt en le