7 dingen die een jongensmama herkent


Ben jij een jongensmama? Dan herken je deze dingen vast en zeker. Of niet, soms?

1. Als het maar een motor heeft

Wat is dat toch met die voorliefde voor alles wat motorisch wordt aangedreven? De fascinatie voor snelheid en kracht hoort daar ook bij. Voor binnen een paar jaar: ontwijken, die drones!

2. Kleine brokjes vol testosteron

Ja, dat spel verloopt al eens wat wilder. Blauwe plekken, die horen erbij. Net zoals een ruzie of vechtpartij. Want jongens gaan zo voor een oplossing van het conflict. Om dan nadien weer gewoon samen te spelen. Alsof er niets gebeurd is. Hou dus die EHBO-koffer in de aanslag, want ook schaafwonden horen bij het opzoeken van jongensgrenzen.

3. Bouwen, bouwen, bouwen

Bakken vol. Duplo. En later Lego.

Want bouwen, dat is toch voor jongens?

4. en... afgeleid!

Want jongens hebben gemiddeld genomen een kortere concentratieboog dan meisjes. Die kunnen zich ook nét iets beter focussen op het overzicht van verschillende taken. Jongens zijn dan wel weer vaak nieuwsgierig, willen bijleren en durven te experimenteren.

en ook nog:

5. Rommel hoort erbij