top of page

8 x duurzaam speelgoed


1. KUBB

Het spel Kubb is afkomstig uit Zweden en is een echt familiespel. Het wordt buiten gespeeld en de bedoeling van het spel is om met de stokken alle torens van het andere team om te gooien.

2. Een leerklok

Op een visuele manier je kind laten leren over de seizoenen, het weer, de maanden, de dagen van de week en de dagen van de maand? Dan is een leerklok een slim idee.

3. Boomgaard

Deze klassieker is een spel voor de allerkleinsten. De grote houten speelstukken stimuleren de motorische ontwikkeling van de kinderen. Een topper! Andere topper in deze categorie is 'Dier op dier'.

4. Kinetisch zand

Op zoek naar een zandbak, maar dan binnen? Dit vrij nieuwe speelgoed is zand dat aanvoelt als een soort van klei, of deeg. Groot voordeel is dat het kinetische zand alleen aan zichzelf kleeft en dus gemakkelijk op te ruimen valt.

5. Een wereldbol

Al de landen van de wereld, op een klein bolletje. Gezellig als het lichtje aangaat. Wie had er geen wereldbol op de eigen kamer als kind?

6. En... onderzoeken maar!

Hiermee kunnen kinderen heel makkelijk voorwerpen uit de natuur en het dagelijks leven onder de loep nemen. Start-to-research!

7. Een houten knikkerbaan

Want knikkeren is van alle tijden. Een degelijke knikkerbaan staat garant voor uren spelplezier.

8. Een magneetboek

Magneetboeken stimuleren zowel de creatieve als manuele / motorische ontwikkeling van kinderen. Ze bestaan in alle vormen en maten.


bottom of page