top of page

5 tips waarop kinderen de aarde kunnen helpen


Lichten uit

Is het nog niet echt donker? Ga je naar een andere ruimte in huis? Doe de lichten uit wanneer het kan.

Restjesdag

Iets teveel gekookt? Niet erg. Spaar je restjes en wees creatief om de volgende dag er iets lekkers mee te maken. Laat kinderen hier ook over nadenken. Wist je dat 30% van het eten in de winkelrekken wordt weggegooid?

Spaarzaam met water

Wijs kinderen er op dat ze het kraantje niet laten lopen als ze hun tanden poetsen en bespaar zo 700 liter water per maand. Als volwassene kan je bijvoorbeeld de keuze maken om het toilet aan te sluiten op een regenput.

Plant eens een boom

Waarom je kind geen eigen boom laten planten en verzorgen? Drie vliegen in één klap: een extra boom zorgt voor extra gezonde buitenlucht, je kind heeft een leuke tijdsbesteding én buiten bezig zijn is gezond.

Sorteer

Allicht gebeurt de afvalophaling in je gemeente al gescheiden. Betrek ook je kinderen hierbij zodat ze het vanzelfsprekend vinden. Neem hen mee naar het containerpark. Ken je de app 'Recycle!' al? Deze verwittigt wanneer je welke ophaling mag verwachten.


bottom of page