top of page

Festival-time


De zomervakantie begint en dat betekent dat ook het festivalseizoen definitief losbarst. Vandaag start het 4-daagse rockfestival Rock Werchter. Duizenden jongeren zakken af naar de festivalweides in ons land. Sinds enkele jaren explodeert ook het aanbod aan kinderfestivals.

- Een festival biedt voor heel wat kinderen een aantal voordelen: zo is het immers een nieuwe ervaring voor hen, ontdekken ze (nieuwe) muziekstijlen, leren ze hun leeftijdsgenoten op een andere manier kennen en krijgen ze de mogelijkheid om hun grenzen te ontdekken (vb. experimenteren met eerste pintjes).

- Gaat je kind voor het eerst naar een festival? Maak dan vooraf duidelijke afspraken over zaken die jij belangrijk vindt en overloop bijvoorbeeld het programma of plattegrond van het festivalterrein. Vraag of je kind zich ergens onzeker over voelt en ga hier verder op in. Wees gezond bezorgd en niet overbeschermend.

- Kinderen worden ook vaak toegelaten tot grotere festivals (zoals Dranouter). We raden echter af om jonge kinderen mee te nemen naar het festivalterrein, dit is namelijk niet de meest kindvriendelijke omgeving (luide muziek, alcoholgebruik). Gaat je kind toch mee, denk dan zeker aan gehoorbescherming op maat.

- Laat de leeftijd van je kind bepalen of en naar welk festival het kind mag gaan. Zo is het allicht geen al te best idee om je 7-jarige dochter naar Graspop te sturen, en zal je 17-jarige zoon het op Pennezakkenrock al snel gezien hebben. Niet alle kinderen vinden festivals even leuk. Verplicht je kind nooit.


bottom of page