top of page

7 goede redenen om te bewegen (met je kind)


Al is het nog zo aangenaam én belangrijk toch komen we er vaak niet toe. Tussen opstaan en naar bed gaan zijn er zoveel praktische dingen die ons in beslag nemen dat er weinig tijd overblijft om spontaan fysieke spelletjes te spelen met onze kinderen. Toch zijn er heel wat redenen om meer te stoeien, te rollen en te tollen, te dansen, te rennen, te springen, … samen met onze kinderen.

1. Je wordt er beide vrolijk van, het is leuk.

2. Bewegen is belangrijk voor elke leeftijd. Mensen, groot en klein, die regelmatig bewegen zijn minder ziek en slapen beter. Kinderen leren vanaf hun begin al bewegend de wereld kennen wat de basis legt voor hun totale ontwikkeling op motorisch, emotioneel, sociaal en verstandelijk vlak. Kinderen die voldoende bewegen zullen minder vaak last hebben van leer- en gedragsmoeilijkheden. Maar ook voor volwassenen is beweging essentieel voor het behouden van lichamelijke en geestelijke conditie.

3. Vroeg geleerd is oud gedaan. Om meer beweging in het dagelijks leven te krijgen is het goed hier al vroeg mee te beginnen. Kinderen en jongeren de dag van vandaag blijken onvoldoende te bewegen. Kinderen krijgen minder spontane beweegkansen dan vroeger toen er minder verkeer was en gemiddeld minder angst dat er iets zou kunnen gebeuren. Ook bij veel ontspanningsactiviteiten zoals de meeste computerspelletjes en tv-kijken speelt beweging geen rol. Ouders hebben een voorbeeldfunctie en door samen te bewegen met hun kinderen geven ouders een goed voorbeeld.

4. Door het samen bewegen en spelen wordt de onderlinge band en het vertrouwen versterkt.

5. Via één op één aandacht beleven ouders en kinderen unieke momenten van totale betrokkenheid & verbinding, pure quality time dus.

6. Fysiek bezig zijn met elkaar wordt een verkenning van de mogelijkheden van het lichaam op het gebied van zwaartekracht, souplesse, evenwicht en sensitiviteit. Het lichaamsbewustzijn van zowel ouder als kind wordt zo verbeterd.

7. Fysiek contact zorgt ervoor dat we ons “goed in ons vel” voelen. Eigenlijk is fysiek contact zelfs van levensbelang. Kinderen groeien beter, ze zijn rustiger en minder angstig. Kinderen die een positieve fysieke band hebben met hun ouders zijn sociaal vaardiger en hebben meer zelfvertrouwen.

Samen bewegen met je kind, bekijk ons aanbod CONTAKIDS hier.


bottom of page