Puur


Lies Cattersel Vorige week zag ik de uitzending van 'Van Gils & Gasten' op één over #genoeggezwegen.

Noémie, van blog Le coeur à marée basse, kwam er praten over haar (traumatische) bevallingservaring. Op haar blog vertelt ze, ook via haar mooie tekeningen, over deze bevalling en haar leven met kind - zonder de minder leuke kantjes te verdoezelen. Ik volg haar pagina al langer, samen met zo'n 2000 anderen.

Ellen en Kirsten, Gentlemoms, vonden elkaar en de moed om openlijk te spreken over de moeilijke periode na de geboorte van hun eerste kindjes. Ze delen lief en leed met meer dan 17000 mensen. Eerlijk. Open.

Charliemag, dat vorige week net naast de prijs voor beste nieuwe merk greep, staat voor/achter Fuck fake en heeft steeds meer lezers en volgers. Ik ben er ook eentje van.

De kookboeken van Pascale Naessens blijven hoog scoren in de lijsten. Van 'Puur eten' werden, zo lees ik net in Weekend Knack, maar liefst 100 000 stuks gedrukt. In eerste oplage.

Deel een koe en weet waar je vlees echt vandaan komt. Pluk groenten in de tuin van de buren - of in de serre van een plaatselijke groenteteler. Doe dat liefst met toestemming en/of tegen betaling. Je buren hou je beter te vriend.

Nude-paletten verkopen als zoete broodjes in de parfumerie en make-upwinkels. Er natuurlijk uitzien heeft een prijs.

Woon- en interieurtrends blijven Scandinavisch geïnspireerd. Wit. Zuiver. Onbehandeld. Hout.

Handmade in Belgium is een kwaliteitslabel. Een engagement van de handelaars die het mogen dragen. Een engagement van de koper.

Het is duidelijk wat we willen. Nodig hebben. Op alle vlakken. Eerlijkheid. Openheid. Kwetsbaarheid. Herkenning. Erkenning. Puurheid. Authenticiteit.

Gedaan met verstoppen. Achter dikke gordijnen. Nepglimlachjes. Overdaad en opsmuk.

Niet langer zwijgen, knikken en verder doen. No more fake.

Je merkt het aan alles. We willen alleen nog échte dingen.

De tijd van 'doen alsof' is voorbij. Mijn tijd van 'doen alsof' is voorbij.

Omdat ik niet anders meer kan. En wil. 't Zou gaan. Uiteraard. Alles gaat. Ik ben lang genoeg een kameleon geweest. Maar het is genoeg geweest.

Laten we voor écht gaan. Voor authentiek. Voor kwetsbaar. In 2017. Wat denk je?

I'm in. In ieder geval!

#ikbeneenkanarie

https://gitaneblog.com