top of page

Je bent niet alleen


Lies Cattersel

Je bent niet alleen. Je bent niet de enige. Die het soms even niet meer weet. Die af en toe met de handen in het haar zit. Drie keer moet slikken. Vijf keer diep ademhalen. Of haar hoofd moet omdraaien om de tranen te verbergen. Je bent niet de enige. Die nood heeft aan goeie raad. En die dan toch in de wind slaat. Omdat dat toch beter voelt. Die graag een schouderklopje krijgt. Een complimentje. Een dankjewel.

Die zich soms verschuilt in het washok om te bekoelen. Je bent zéker niet de enige die zich afvraagt hoe ze het moet geregeld krijgen. Georganiseerd.

Die goochelt met het evenwicht en toch elke dag eten op tafel tovert.

Die betwijfelt of ze het allemaal wel goed doet. Of ze niet te streng is. Of net te zacht.

Die zichzelf in vraag stelt. Vol goede bedoelingen zit. Maar ze niet altijd toont. Je bent niet de enige... die 5 minuten douchen een heuse wellnessbeurt vindt. Die stiekem chocolade koopt - om in de auto van te genieten. Of zuurtjes. Voor jezelf. Niet om te delen.

Die 's nachts wakker schrikt van een hoest of een huiltje. En die intussen perfect aanvoelt wat dat wil zeggen. Kijk rond.

Aan de schoolpoort. In de supermarkt. Naast je in de file. Of op de fiets. Je bent niet alleen. Ook al voelt het soms zo.

We zijn allemaal mama. Hoe verschillend ook.

We zitten allemaal met dezelfde gevoelens, twijfels en soms gelijkaardige verhalen.

Ook die ene mama die het schijnbaar allemaal vlotjes combineert en onder controle lijkt te hebben. Je bent niet alleen. Laten we er voor elkaar zijn.

*Elke ‘zij’, ‘haar’ en ‘mama’ kan uiteraard ook ‘hij’, ‘zijn’ en ‘papa’ zijn!

Volg Lies ook op Facebook.bottom of page