Week van de keigezonde Kempen


  Voor de organisatie van een gloednieuwe en gezonde actieweek in de Kempen hebben maar liefst 20 organisaties ingetekend om samen te werken aan preventie en gezondheidspromotie bij gezinnen, een primeur. Ook ZITDAZO doet mee.

  Van 1 tot 7 maart 2018 staat de Week van de KEIGEZONDE KEMPEN op jouw agenda. Lokaal, want gericht op de Kempen. En ‘kei-gezond’, wat refereert naar de sappige woordspeling van ons Kempens taaltje. Voor de eerste keer pakken zorg, welzijn – en gezondheidsorganisaties uit de hele regio groot uit over het thema gezondheid. Deze nieuwe actieweek is een sterke manier om de verschillende, bestaande preventiecampagnes en het gezond aanbod lokaal te integreren.

  Eerste editie mikt op gezinnen met kinderen tot 12 jaar

  De eerste Week van de Keigezonde Kempen is gericht op gezinnen met jonge kinderen en wat gezondheid en gezond zijn voor hen betekent. Hoe belangrijk vinden zij een gezond leven thuis? Hoe integreren ze gezond gedrag in hun levensstijl?

  Pierre Goor, voorzitter Logo Kempen en trekker van het initiatief: "Gezinnen met kinderen tot 12 jaar zijn de voedingsbodem voor toekomstige generaties en investeren in gezondheidsvaardigheden bij kinderen begint bij ouders en de familiecontext. Huishouden, een drukke job, schoolwerk, hobby’s, sociale contacten, balans werk-privé …. Vaak is er wel de intentie om gezondheid thuis voorop te stellen, maar ontbreekt het aan tijd en kennis. Daar willen wij met de actieweek op inzetten."

  Alle evenementen over gezondheid en preventie in de Kempen

  Gezondekempen.be (volg ook op Facebook) geeft een handig overzicht van alle evenementen in de Kempen over gezondheid en preventie. De site bundelt ook alle acties en evenementen die zullen doorgaan tijdens de Week van de Keigezonde Kempen. Vormingen over gezonde voeding, beweegsessies, rookstopacties, lezingen over stress, burn-out en veerkracht… Alle evenementen worden gegeven door professionelen waardoor je kan rekenen op betrouwbare informatie voor een gezonde levensstijl.


  FIJN DAT JE

  BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

  ZITDAZO VZW

  ONS TEAM

  ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

  IBAN BE82 0017 0619 8068
   

  ALGEMENE VOORWAARDEN

  CONTACTEER ONS