top of page

Nieuwe app maakt einde aan agenda-puzzel van jonge ouders


Nu het nieuwe schooljaar uit de startblokken is geschoten, wordt het voor jonge ouders weer een hels karwei om alle activiteiten van hun kinderen te plannen. De gloednieuwe, gratis app PARC – kort voor parent community helpt ouders om de agenda van hun kinderen bij te houden én te delen met andere ouders. Het sociaal netwerk maakt het gemakkelijker voor ouders om contacten te leggen, afspraken te maken en oplossingen te zoeken voor opvangproblemen.

Opvang na school, voetbal, ballet, scouts, speeldates, verjaardagsfeestjes,… Veel kinderen houden er dezer dagen een drukkere sociale agenda op na dan hun ouders. Het permanente puzzelen met al die activiteiten inspireerde jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine en Ellen om de gratis app PARC te bouwen.

“Om tijdens de grote vakantie leuke opvangactiviteiten te regelen voor mijn dochter van drie, zat ik uren achter de computer en aan de telefoon”, zegt Sabine. “De agenda van één dochter, die dan nog amper hobby’s heeft, bezorgde me naast mijn gewone job nog een extra dagtaak. Zo groeide het idee om een toegankelijk, eenvoudig sociaal netwerk te creëren voor jonge ouders. Een sociaal netwerk dat volledig gebouwd is rond hun kinderen en diens vriendjes.

Met de gratis PARC-app kunnen ouders andere ouders uitnodigen in hun sociaal netwerk, ze kunnen activiteiten delen (met links, locaties en andere praktische info) en er inchecken, ze kunnen kinderen uitnodigen op verjaardagsfeestjes, op playdates,… Om praktische problemen op te lossen, kunnen ze bijvoorbeeld via de chatfunctie ook onderling afspraken maken om te carpoolen of om elkaars kinderen voor of na activiteiten even op te vangen. De PARC-app synchroniseert ook vlot met andere online agenda’s.

“We wilden alle puzzelwerk op één plek bundelen, in één veilig en gesloten netwerk”, legt Ellen uit. “Het is onze ambitie met de PARC-app om de eindeloze mail- of Whatsapp-conversaties overbodig te maken. En om het stressniveau van jonge ouders gevoelig te doen zakken.”

PARC is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.


bottom of page