top of page

168.000 leerlingen ontvangen nieuwe Jongerengids


Elke leerling uit het 5e en 6e leerjaar van de basisschool ontvangt deze week een Jongerengids. In tijden van infobesitas hebben jongeren nood aan betrouwbare informatie. In de Jongerengids vinden ze een antwoord op vragen als: hoeveel slaap heb ik nodig? Wat zijn mijn rechten bij de scheiding van mijn ouders? Of help: hoe pak ik mijn eerste kus aan?!

Jongerengids is een product van De Ambrassade in samenwerking met maar liefst 66 partners, waaronder Sensoa, de JAC’s, het Minderhedenforum & Zitdazo. Dit maakt Jongerengids hét jeugdinformatieproduct van Vlaanderen.

“Ik weet dat je al slim genoeg bent om moeilijke of vervelende vragen te beantwoorden. Toch kan het zijn dat je je soms vragen stelt waar je niet direct een antwoord op weet. Dat is heel normaal.”

Minister van jeugd Sven Gatz stelt jongeren meteen gerust in het voorwoord van de Jongerengids. “Toen ik zo oud was als jij had ik hetzelfde probleem.” Vlaanderen telt heel wat organisaties die jongeren betrouwbaar informeren over een caleidoscoop aan onderwerpen: natuur, seksualiteit, geloof, drugs en zo veel meer. In plaats van elk hun eigen communicatiepijlen op jongeren te richten, sloegen al die partners de handen in elkaar.

168.000 jongeren uit het voorlaatste en laatste jaar van de basisschool krijgen deze week een Jongerengids van hun leerkracht. Wie geen boekje ontvangt, kan er één vinden bij het JAC of de Jeugddienst in zijn buurt. En natuurlijk kunnen jongeren ook met vragen terecht op de website van Jongerengids.


bottom of page