top of page

Het mama-paspoort van Annelien Coorevits


Voornaam: Annelien Achternaam: Coorevits Bekend van: Ze werd in 2006 verkozen tot Miss België. Ze ontwerpt juwelen en heeft een relatie met Anderlecht-voetballer Olivier Deschacht.

Aantal kinderen: 2, Elena (6) & Luís (2).

Wat is je grappigste herinnering als mama?

"Ik heb wel een paar grappige herinneringen. Maar over het algemeen verbaast het me nog steeds dat kinderen zo mondig zijn. De redeneringen die we als ouders hebben over 'ingewikkelde' situaties of conflicten maakt mijn dochter zo met acht woorden ongedaan. En daar sta je dan als ouder."

Waarvan denk je - als mama - 'dat nooit meer!'?

"Elena en Luís waren niet zo'n makkelijke baby's. Ze huilden best veel overdag dus daarom ben ik wel blij dat de 'baby baby' fase achter de rug is."

Wat vind je belangrijk als mama in de opvoeding?

"Beleefdheid vind ik heel belangrijk. Mijn eigen moeder hamerde daar ook op en vreemd genoeg neem ik alles, ook heel letterlijk , over."

Wat is jullie belangrijkste afspraak thuis?

"Ik probeer volop te gaan voor de afspraak: 'geen gsm of tablet aan tafel'. En samen eten vind ik ook een aanrader. Quality time nemen zit ook in kleine dingen."

Wat heeft je als mama ontroerd?

"De geboorte van mijn kinderen op zich was natuurlijk al een erg emotionele gebeurtenis. Telkens ik een oprechte knuffel krijg of wanneer mijn zoon voor het slapengaan zijn armpjes rond me legt en hij zich met zijn hoofdje in mijn nek nestelt, word ik ontroerd. Ook als ik weg moet naar het buitenland voor een productie merk ik toch dat je als mama moeilijk vervangbaar bent. Dat op zich vind ik een compliment."

Heb je een voorbeeld van een moment waarop je helemaal de mist inging?

"Er zijn er toch al een paar ja. Ik ben zeker niet perfect als moeder. Stress, slechte dagen hebben rechtstreeks effect op je opvoeding.

Ik kan ook wel eens vergeten een koek mee te geven naar school, of gepaste kleren aandoen omdat het sportdag is (wat ik natuurlijk altijd vergeet op te schrijven). En ik heb ook wel eens aan school of aan de crèche gestaan terwijl het eigenlijk een vakantiedag is... Ga ik nog even door? (lacht)".


bottom of page