5 absolute speelgoedklassiekers


Kinder- en jeugdsentiment komt boven als je botst op speelgoed van vroeger. Ben jij ook gek op retro speelgoed uit de tijd van toen? Deze klassiekers ken je vast. Tip: misschien kunnen ze op de Sint-lijst?

1. Klassieke platenspeler

Deze Kwebbeltelefoon werd voor het eerst geïntroduceerd in 1961. Toen om kinderen te leren hoe ze een telefoon met een draaischijf konden gebruiken. Vandaag de dag is het nog steeds leuk speelgoed met bewegende ogen en een rinkelende draaischijf.

2. Tollen maar

Had jij vroeger ook zo'n klassieke draaitol? Nos-tal-gie. In de jaren '50 was de tol erg populair onder de jeugd.

3. Pluk van de Petteflet

Het rode kraanwagentje van Pluk uit het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp is legendarisch. Met deze bouwplaat kan je het nabouwen. Het speeltje is ontwikkeld ter gelegenheid van de viering van de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp.

4. Risk