top of page

5 absolute speelgoedklassiekers


Kinder- en jeugdsentiment komt boven als je botst op speelgoed van vroeger. Ben jij ook gek op retro speelgoed uit de tijd van toen? Deze klassiekers ken je vast. Tip: misschien kunnen ze op de Sint-lijst?

1. Klassieke platenspeler

Deze Kwebbeltelefoon werd voor het eerst geïntroduceerd in 1961. Toen om kinderen te leren hoe ze een telefoon met een draaischijf konden gebruiken. Vandaag de dag is het nog steeds leuk speelgoed met bewegende ogen en een rinkelende draaischijf.

2. Tollen maar

3. Pluk van de Petteflet

4. Risk

5. Kassa kassa!

Deze kassa dateert reeds uit 1975. De kassa bevat verschillende gekleurde munten waarmee kinderen leren tellen en kleuren leren herkennen. Weet je nog hoe je de hendel overhaalde om de bel te laten rinkelen en te zien hoe de la opensprong?


bottom of page