top of page

Doe-eens-iets-anders-kerst-inspiratielijst


Ouder-kind quality time in de natuur

Op 5 momenten in 2018 organiseert ZITDAZO een natuurexpeditie. Papa Bruno formuleerde de ervaring als volgt "Het eerste adrenaline-moment is bij de kinderen nog maar net verdwenen of daar is het volgende wauw-moment al. ‘Dat is een mooie vishengel. Mag ik die eens vasthouden?’ En daar gaan ze … Als volleerde vissers werpen ze allen hun hengel in het water en dan ophalen maar. In een mum van tijd worden 10 mooie forellen bovengehaald. De trots straalt op ieder kind z’n gezicht. De expeditie is nog maar net begonnen en nu al is duidelijk dat het fantastisch gaat zijn."

Kinetisch zand

Op zoek naar een zandbak, maar dan binnen? Dit is zand dat aanvoelt als een soort van klei, of deeg. Groot voordeel is dat het kinetische zand alleen aan zichzelf kleeft en dus gemakkelijk op te ruimen valt.

Play-doh klassiekers

Play-Doh boetseerklei bestaat al sinds 1956. Het werd eigenlijk per ongeluk ontdekt, want het was eerst als schoonmaakmiddel voor behang bedoeld. Na enkele aanpassingen kwam de plasticine op de markt. Met groot succes. Want er zijn wereldwijd al meer dan 2 miljard potjes over de toonbank gegaan. Met de ontbijtset van Play-Doh maakt je kind zelf wafeltjes, gebakken spek of pannenkoken!

Suikerspin maken: dat kan ik zelf

Met deze suikerspinmachine in een trendy retro-look imponeer je niet alleen je dierbaren, maar ook je buren en kennissen. In een mum van tijd maakt de machine een luchtige, pluizige suikerspin voor jou die de harten van alle zoetekauwen sneller laat slaan.

Kindermeditaties

Drie rust- en krachtgevende kindermeditatieverhalen inclusief een e-book om de verhalen als ouder te kunnen volgen, dat is een ideaal kerstcadeau om je kind in 2018 te ontprikkelen. De meditaties zorgen via visualisatietechnieken dat kinderen hun negatieve energie kunnen loslaten. Geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Binnententplezier

Uren speelplezier maar het winterweer laat buitenspelen niet toe? Dan is een tipi-tent voor kinderen de oplossing.

Laat het los!

De film Frozen blijft onzettend populair bij kinderen, ook al is de film al vier jaar geleden uitgebracht. Met Elsa en haar pianojurk kunnen kinderen "Laat het los" uit Disney’s Frozen spelen of liedjes die ze zelf verzinnen.

Een eigen grijpmachine

Met deze snoepmachine haal je jouw eigen kermis in huis. Met nepmunten speelt je om zelf uitgekozen snoepgoed.


bottom of page