top of page

Spreuken in de keuken van oma


Bond zonder Naam is een organisatie die vooral bekend is geworden door hun spreuken die inzicht geven of doen stilstaan.

Warme projecten

Naast deze sensibilisering biedt Bond Zonder Naam echter ook concrete hulp aan via hun sociale projecten. Vaak richten ze zich hiervoor op mensen die uit de samenleving dreigen te vallen.

  • Zo verdelen ze bijvoorbeeld een eindejaarspakket aan bijna 8.000 gevangen in Vlaanderen en Brussel en dat al meer dan 40 jaar lang.

  • Of organiseren ze in de Week van de verbondenheid de langste eettafel en zorgen ze zo mee voor zorgzame en warme buurten.

  • Of zorgen ze via het project 'Samen inburgeren' ervoor dat mensen van hier nieuwkomers in hun gemeente op sleeptouw nemen. Voor alle projecten van BZN, neem een kijkje op hun website.

Om de projecten ten voordele van kansengroepen in de samenleving te kunnen realiseren, verkoopt Bond zonder Naam ook tal van producten.

Kalender

“Bond zonder Naam. Dat zijn die spreuken die in de keuken hingen bij mijn grootmoeder.” Dat is steevast het antwoord wanneer je mensen vraagt of ze Bond zonder Naam kennen. De BZN Kalender nodigt je om de 14 dagen uit om weg van de (online) chaos even stil te staan bij wat je denkt en voelt.

>> lees verder onder de foto

Winterlichtjes

Drie windlichtjes met gehaakt jasje in zachte natuurwol met feestelijk gouden randje. Te gebruiken met een theelichtje. De winterlichtjes worden met de hand gehaakt door vrouwen in de gevangenis van Brugge. Bovendien wordt elke set persoonlijk gesigneerd door de maakster. De koper wordt uitgenodigd het bijgevoegd postkaartje te sturen om de gedetineerde persoonlijk te bedanken en een hart onder de riem te steken voor het verdere verloop van de detentieperiode. Zo verbinden we mensen van binnen en buiten de gevangenis met elkaar. Met zijn of haar inkomsten kan de gedetineerde voorzien in eigen onderhoud en/of zijn/haar slachtoffer(s) terugbetalen.

>> lees verder onder de foto

37° muts

Overwin de koude winterdagen met een warme muts. Deze 37° mutsen worden gemaakt door vrijwilligers. Een groep van meer dan 200 breiwilligers geeft zo hun menselijke warmte (37°) door aan iemand anders. Met hun engagement steunen ze de dak- en thuislozenwerking van BZN.De vrijwilliger voegt bij deze zelfgebreide muts ook een postkaart toe met zijn adres. De koper kan deze terugsturen aan de vrijwilliger met een warme boodschap.

>> lees verder onder de foto


bottom of page