Genieten van genoeg


Het eindejaar is traditioneel de tijd van feesten en cadeautjes geven. Toch ervaar je als ouder ook heel wat stress in deze periode: wat zullen we kopen? Cadeautjes kosten handenvol geld en vaak is de lol er snel af. En wanneer is het eigenlijk genoeg?​

Cadeautjes uit liefde

Kinderen krijgen vaak al het hele jaar door cadeautjes, waardoor het voor ouders misschien extra moeilijk is om op speciale momenten zoals Sinterklaas, Kerstmis of een verjaardag nog te zorgen voor het ultieme cadeau. Je koopt dingen voor je kinderen uit liefde, omdat je hen gelukkig en blij wilt zien en niets tekort wilt doen. Toch ervaar je vaak dat, ook al heeft je kind alles, er steeds meer is om te kopen of dat een vriendje net een beter en leuker computerspel heeft of een fiets die nog mooier is.