Hoogsensitief én strong-willed


Ik heb een zoontje. Hij is 3 jaar. En ik heb hem al vanaf zijn geboorte het "label" hoogsensitief gegeven. Ik wist toen nog niet goed wat dat écht inhield, jammer genoeg. Die eerste periode met een snel overprikkelde baby die niet sliep was dan ook een hele heftige. Nu weet ik inmiddels hoe de vork in de steel zit. En dat is erg fijn met 'hsp-baby nummer 2'. Ik ben zelf ook hoogsensitief. Snel overbelast en oververmoeid. Daar worstel ik zelf ook nog mee.

Behalve hoogsensitief is mijn zoon ook strong willed... Een "deadly combo" wanneer de emo-emmer vol zit. Dan kan hij ontzettend boos en verdrietig zijn... de emmer loopt dan met een rot vaart leeg.. in één keer... meerdere keren op een dag. Ik zie hem dan worstelen met al die emoties die in alle intensiteit door zijn kleine lijfje heen gieren. Maar behalve strong willed is het ook een ontzettend sociaal, meelevend, enthousiast en zorgzaam mannetje. Hij is een echte ontdekker. Zelfs op plekken waar hij al meer dan vertrouwd is blijft hij ontdekken. Ik vind