Jij bent een stoute mama!


Het is genoeg geweest. Mama heeft haar grens bereikt. Het eerste dreigement komt eruit: "Als je niet eet , geen TV straks". Aatje, verbaal zeer sterk, gaat in discussie in termen van "Ik moet altijd toegeven, ik mag nooit dit of dat...", "Je maakt altijd dingen die ik niet lust?". Mama trapt in de val en argumenteert terug over al die keren dat Aatje diezelfde maaltijd wel lekker vond en dat mama zo lichtjesaan boos begint te worden. De ping-pong-welles-nietes wordt steeds geladener en de stemmen luider. "Jij bent een stoute mama! Moet ik anders eens uit mijn krammen schieten?", schreeuwt Aatje woedend uit.

Er zijn zo van die situaties met mijn kinderen die steeds hetzelfde lijken te eindigen, hoe ik ook mijn best doe om dat crappy einde te vermijden. Als een slechte B-film die op repeat staat… Sommige scènes brengen me regelrecht in een déjà-vu terec