top of page

Burn-out in kindertaal


Harry's Wereld is een boek voor kinderen van 5 tot 99 jaar. Wat dit boek speciaal maakt is dat het gaat over het volgen van je hart in plaats van mee te gaan met de grote stroom. De schrijfster Sarah maakte het boek speciaal voor kinderen en ouders die door een moeilijke periode gaan.

Dag Sarah. Wat zijn waarden die jij in de opvoeding van kinderen belangrijk vindt?

Ik wil mijn kinderen meegeven dat iedereen belangrijk is, wat je ook doet. Zolang je het doet met hart en ziel. Ik vind het ook belangrijk dat ze iets gaan doen dat bij hen past, niet iets dat verwacht wordt van hen. Van mij mogen ze alles worden als ze het maar liefdevol invullen.

> lees verder onder de foto

Waarvan zeg jij als mama: dat nooit meer?

Ik wil nooit meer met het gezin in de ratrace belanden. ik weet dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om minder te gaan werken en dat is jammer. Maar ik eet liever een boterham minder nu, dan iedere dag een stressparcours af te leggen. Ik ga ook nooit meer verbouwen in combinatie met kinderen. ;-)

Waarom heb je het boek geschreven?

Mensen onderschatten een burn-out. Velen denken dat het tussen je oren zit, dat je niet meer wil gaan werken, lui bent. Maar als het je overkomt, weet je dat het knoerhard is. Je kan in het begin echt amper functioneren. Fysiek en mentaal ben je volledig uitgeput na een periode van chronische stress. In combinatie met een gezin is dit heel moeilijk. Alles komt op de partner terecht, als die er al is. Ik wist niet hoe ik dit aan min kinderen moest uitleggen. Je kan een weekje moe zijn, maar na een paar weken snappen ze er echt niets meer van. Ik ging op zoek naar een mooi leesboek hierover dat ik met hen kon lezen, maar vond het nergens. Dan maak ik het zelf en dat heb ik gedaan.

> lees verder onder de foto

Hoe is het boek opgebouwd?

Het boek vertrekt vanuit de kinderen. Hoe zien zij hun mama, wat voelen ze, hoe gaan ze er mee om. In de tuin ontmoeten ze Harry, een vrolijk ventje dat hen uitlegt wat er juist met mama gebeurd is. Nergens gebruik ik het woord burn-out. Het is echt een boek dat iedereen kan lezen die minder jachtig in het leven wil staan. De boodschap is, volg niet zomaar de grote stroom maar altijd je hart.


bottom of page