top of page

5 redenen waarom er op uit trekken een goed idee is voor je gezin


1. Eindelijk tijd

Iedereen heeft het druk tegenwoordig. De ratrace van de dag is nog maar net voorbij en er moet worden gekookt, gewassen én dan zijn er nog de hobby’s en het huiswerk van de kinderen. Meer dan wat korte quality time is er door de week niet altijd. En de weekends? Die vliegen voorbij door familiebezoeken en andere verplichtingen. En laat nu net tijd samen spenderen volgens onderzoek je gezin sterker maken én gelukkiger. Oké, een vakantie met kinderen betekent niet het soort luxe ontspanning dat hoort bij de vakanties die je had voordat ze erbij kwamen. Maar genieten van meer tijd om samen te praten, te lachen en te ontspannen. Heerlijk!

>> lees verder onder de foto

2. Kom uit je comfort zone

In de routine van ons bestaan is het vaak geen sinecure om te ‘ontsnappen’ en eens iets anders te doen. Je kinderen zullen genieten van het in een nieuwe omgeving zijn en zullen het leuk vinden om de omgeving te verkennen (hé, niet te ver!). Zonder de gebruikelijke verantwoordelijkheden om je tijd in te delen, kun je met ze spelen en samen plezier hebben. Ouders zeggen altijd dat ze verbaasd zijn over de ontwikkeling van hun kleintjes tijdens vakanties. Een verandering van omgeving is goed voor iedereen.

>> lees verder onder de foto

3. Batterijen opladen

Een extra middagdutje voor mama en papa? Op vakantie kan het! Verplichtingen vallen weg en niets moet. Geen zin om te koken? Ga gewoon uit eten of laat iets komen. Zonder schuldgevoel.

4. Weg stress

Spanning en stress. Het veroudert je, maakt je ziek, legt druk op je relaties en maakt je ongelukkig. Op vakantie gaan (oke, misschien niet het inpakgedeelte) en ontstressen is essentieel voor je emotionele en fysieke welzijn.

5. Ga weg van de klusjes

Verlof opnemen en thuis blijven is allemaal prima, maar er zullen nog steeds de gebruikelijke taken en kleine klusjes in huis zijn waar je altijd al zin in hebt gehad. Als je echter op vakantie gaat, ben je weg van de wasmachine en het tuinhek dat je wilde repareren; die dingen kunnen wachten tot je terug bent. Zin gekregen? Begin al maar in te pakken!

Dit artikel kwam tot stand dankzij Vacansoleil Belgium.


bottom of page