top of page

Met je baby naar de wellness


De tijd dat een relaxdagje weggelegd was voor mama’s of papa’s ligt achter ons. Je kan tegenwoordig ook naar de wellness… met je kleine spruit. We interviewden Jade van Jade’s babyspa te Oostmalle.

Dag Jade. Leg het concept van een babyspa eens uit.

Het is de bedoeling dat de baby eerst gaat relaxen in de babyjacuzzi. Deze is speciaal op maat gemaakt voor baby’s. Nadien krijgt de baby een ontspannende massage. Deze wordt gegeven door de ouders zelf. Ik toon hen hoe dit moet door de juiste technieken toe te passen op een pop. Voor mij is het belangrijk dat ouders de massage zelf doen. Het is een perfect moment om wat quality time te hebben en het versterkt de band tussen ouder en kind. Het is echt een intiem moment.

Waarom is het goed om met je baby naar de wellness te gaan?

De eerste taal die het kind leert, is de taal van de aanraking. Uit onderzoek is gebleken dat te vroeg geboren baby’s die gemasseerd worden, beter in gewicht toenemen dan baby’s die niet gemasseerd worden. Ook bij een standaardbevalling kan babymassage veel voordelen bieden. Het is over het algemeen een heel goede manier voor ouders om met hun baby te communiceren. Door de baby regelmatig te masseren, leren ze hun kindje beter kennen en kunnen ze bijgevolg beter inspelen op de baby’s behoeften. Tenslotte verlicht een massage fysieke ongemakken en stimuleert het een goede bloedcirculatie bij de kindjes.

Wat zijn de effecten van een babyspa?

De baby komt volledig tot rust. Deze ontspanning kan ervoor zorgen dat het kindje beter en rustiger slaapt. Ook kwaaltjes, zoals reflux, kunnen verlicht worden. Zoals daarnet al gezegd, versterkt dit unieke moment ook de emotionele band tussen ouder en kind. Een babyspasessie kan altijd, er hoeft geen speciale reden voor te zijn. Het is wel zeker aangeraden voor ouders die merken dat hun baby niet gemakkelijk tot rust komt, slecht slaapt of veel pijn heeft (bijvoorbeeld door reflux). Vanaf de leeftijf van 10 dagen tot 6 maanden is onze babyspa geschikt.


bottom of page