top of page

Zieke kinderen volgen lessen thuis dankzij Bednet


Andreas is negen jaar en onderging in januari een schedelcorrectie waardoor hij acht weken moest thuisblijven. Om geen grote leerachterstand op te lopen maakt Andreas gebruik van Bednet. Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen. En dit van thuis uit.

Mama Delphine kende Bednet door verschillende mediacampagnes zoals onder andere Music for Life. Zelf staat ze in het onderwijs en gaf al eens les via Bednet. Toch dacht ze dat Andreas niet in aanmerking zou komen. Elisa, community manager bij Kadonation interviewde Andreas en mama Delphine: “Wij begrepen onder langdurig ziek, een termijn van vele maanden. De directeur van de school vertelde ons dat Bednet ook voor enkele maanden, zelfs weken geïnstalleerd kon worden.” En zo gebeurde het dat ook Andreas beroep kon doen op Bednet. Het is dus mogelijk om gebruik te maken van Bednet van zodra je 4 weken niet naar school kunt.

De ingreep van Andreas baarde de volledige familie al heel wat zorgen. Maar gelukkig kon Bednet één van die zorgen op zich nemen: school. “We hoopten op deze manier de leerachterstand te beperken en de sociale contacten met zijn klasgenoten te onderhouden,” vertelt mama Delphine.

> lees verder onder de foto

Verder had ze ook schrik voor de tijdsinvulling van Andreas. Want wat zou Andreas doen gedurende al die weken? Dankzij Bednet werd een structuur behouden in de dagen van Andreas. Dit is heel belangrijk voor Andreas zelf, maar ook voor zijn naaste omgeving.

Mama Delphine raadt ouders van langdurig of chronisch zieke kinderen aan om alle hulp aan te nemen die ze kunnen. Systemen zoals Bednet zijn een grote hulp voor zowel het kind als de ouders. Het is ook belangrijk om jouw ervaringen als ouder te delen. “Dit lucht op en zorgt voor begrip.”

Bednet voldeed aan verwachtingen van mama Delphine en Andreas. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om te werken met het systeem van Bednet. Andreas kon niet alleen de lessen vlot volgen, maar de band met de klas bleef behouden. “Toen iemand van zijn stoel viel, een grapje uithaalde, jarig was, … Andreas was er telkens bij.”

> lees verder onder de foto

Andreas is vooral blij dat hij het derde leerjaar niet zal moeten overdoen en dat hij bij zijn vrienden kon zijn dankzij Bednet. Maar nu mag Andreas terug naar school en kan hij eindelijk weer in het echt bij zijn vriendjes zijn.

Het einde van het schooljaar komt stilletjes aan dichterbij en dan worden de juffen en meesters overspoeld door cadeautjes van de leerlingen. Maar dit jaar kan je het ook anders aanpakken, stelt Kadonation voor. Dat is een organisatie die inzet op online groepscadeaus.

Zou een 'dank je wel' - cadeau voor de juf of meester niet leuker zijn als het van de hele klas samen kwam? En nog leuker wordt het als je daardoor ook kinderen die tijdelijk niet naar school kunnen, de kans kan geven om ze te blijven betrekken bij het reilen en zeilen in de klas.

Dit kan door het starten van een online groepscadeau ten voordele van Bednet. De ouders starten een groepscadeau voor de juf of meester, maar dragen de bijdragen over aan Bednet.

Om ervoor te zorgen dat de leraar toch wel een fysiek cadeau krijgt, schenkt Kadonation het Bednet boek 'De pyjamareus' als het groepscadeau minimaal €30 voor Bednet bereikt.


bottom of page