top of page

Wat als mijn kind ontploft?


Zowel jonge kinderen als oudere kinderen laten soms woede-aanvallen zien. Deze uitbarstingen kunnen ouders het gevoel geven dat ze constant in strijd gaan met hun kind. Waarom dreigt er ontploffingsgevaar, hoe kan je het als ouder voorkomen en hoe ga je ermee om als de bom barst?

Beluister de aflevering in de Apple Podcasts-app, op Spotify, op iTunes, op ikteltotdrie.be of hieronder.

Weet dat woede-uitbarstingen deel zijn van een normale ontwikkelingsfase, dus meestal ook van voorbijgaande aard. Kinderen moeten sociale vaardigheden aanleren, en daar hoort ook bij hoe ze kunnen omgaan met boze, verdrietige of gefrustreerde momentjes.

Kinderen grootbrengen is een uitdagende opdracht: mama of papa zijn is misschien wel de moeilijkste baan ter wereld. Maar wat is het een voorrecht om dat kleine mensje te zien opgroeien met het hart op de juiste plaats.

Deze podcast gaat over de kleine kantjes van het opvoeden. We brengen échte verhalen met een knipoog, een traan én een lach.

Ontdek hier alle afleveringen.


bottom of page