top of page

Rommel bezorgt ouders het meeste stress


Uit een onderzoek* blijkt dat naast een tekort aan slaap het vooral een rommelig huis is dat ouders stress bezorgt. We haalden opruimcoach Tina Favache voor de microfoon. Deze structuurfanaat in hart en nieren maakt het haar missie om alles beter, mooier en gemakkelijker te organiseren.

Beluister de aflevering in de Apple Podcasts-app, op Spotify, op iTunes, op ikteltotdrie.be of hieronder.

*childcare.co.uk

Mama Marijke stuurt: “Plannen is voor mij en mijn gezin even onmisbaar als eten en drinken. Elke vrijdagavond neem ik mijn agenda en plan ik de hele volgende week. Het eten, het huishouden, moet er iets mee naar school/crèche, moet er iets gekocht worden, … Dat ene uurtje op vrijdagavond zorgt ervoor dat de hele week gepland is en dat alles vlot verloopt. Het brengt structuur. En eigenlijk brengt het ook gewoon rust. Rust in het gezin, rust in mijn hoofd. Ondertussen maak ik van dat planningsuurtje gewoon een uurtje ‘me-time’. Met een lekker hapje erbij en wat fijne muziek koppel ik het nuttige aan het aangename.”

We praten met opruimcoach Tina Favache over ordelijkheid, opruimen, routineborden, ritme en regelmaat in de opvoeding.

Kinderen grootbrengen is een uitdagende opdracht: mama of papa zijn is misschien wel de moeilijkste baan ter wereld. Maar wat is het een voorrecht om dat kleine mensje te zien opgroeien met het hart op de juiste plaats.

Deze podcast gaat over de kleine kantjes van het opvoeden. We brengen échte verhalen met een knipoog, een traan én een lach.

Ontdek hier alle afleveringen.


bottom of page