top of page

Leven na de dood van een kind


Audiomaker Eva Droogmans (VRT) gaf een aantal mama’s en papa’s die een kind verloren een stem in de bijzondere podcastreeks Anders Nabij. Die reeks van vijf podcasts gaan over leven na de dood van een kind.

Het blijft een hardnekkig taboe in Vlaanderen om te praten over leven na de dood van een kind. Maar de ouders waarmee Eva sprak doen dat wél: “Ze delen één grote angst: dat hun kind letterlijk wordt doodgezwegen”, zegt de radiomaakster.

De podcast neemt je telkens mee naar een plek die voor de ouders heel speciaal is geworden. Je luistert naar de kinderen die er vandaag niet meer zijn. Je hoort de ouders vertellen hoe zij nu verder leven, hoe zij veranderd zijn en waar zij kracht uit putten. Dat is soms emotioneel, maar het is vooral levensecht. Praten is en blijft de meest natuurlijke manier om gevoelens te delen. Het leidt tot nieuwe verhalen.

Beluister de podcasts op de website andersnabij.be of via iTunes of Spotify.


bottom of page