Start het schooljaar ontspannen met deze tips


  De start van het nieuwe schooljaar loert om de hoek. Een nieuwe groep, andere leerkrachten en voor sommige kinderen is het zelfs de allereerste schooldag ooit. Hoe kan je als ouder op een goede manier toeleven naar de eerste schooldag?

  Eerst nog genieten

  Probeer eerst en vooral nog zoveel mogelijk te genieten van de laatste vakantiedagen met je kind. Als je kind gevoelig is voor spanningen rond het naar-school-toe-gaan, praat er dan nog niet te veel over want dat verhoogt alleen de stress. De eerste schooldag is voor sommige kinderen soms een zure appel maar we zien ook dat die stress snel verdwijnt als kinderen antwoord krijgen op vragen waar ze mee zitten.

  Zorg voor duidelijkheid

  Waar mogelijk, schep helderheid door antwoorden te geven op vragen waar kinderen mee zitten. Weet je al met welke kinderen je zoon of dochter in de klas zit? Ken je de leerkracht? Hoe laat start de schooldag? Blijft je kind 's avonds later op school? Probeer deze vragen op kindniveau te beantwoorden. Misschien organiseert de school al wel een open kijkdag of infomoment?

  Positieve sfeer

  Zoek positieve manieren om het met je kind over het nieuwe schooljaar te hebben. Ga bijvoorbeeld schoolgerief kopen. Zoek samen in een gezellige sfeer naar spullen die je kind nodig heeft (denk aan brooddoos, lijm, stiften, turnspullen).

  Download onze gratis checklist hier.

  >> lees verder onder de foto

  Weg vakantieritme, hallo schoolstructuur

  Probeer al rekening te houden met de nieuwe structuur van een schooljaar. Vooral voor jonge kinderen is voldoende slaap belangrijk ('Hoe laat moet mijn kind naar bed?'). In de vakantie is er een ander ritme dan tijdens het schooljaar. Probeer daar als ouder al aandacht voor te hebben.


  FIJN DAT JE

  BIJ ONS BENT

  • Facebook Social Icon

  ZITDAZO VZW

  ONS TEAM

  ONDERNEMINGSNUMMER 0538 794 814

  IBAN BE82 0017 0619 8068
   

  ALGEMENE VOORWAARDEN

  CONTACTEER ONS