top of page

Studybuddies helpen leerlingen tijdens studeren

In deze bijzondere en vaak moeilijke tijden is telewerk en afstandsonderwijs de norm geworden. Deze combinatie is voor veel ouders en hun gezin niet de meest ideale combinatie en hierbij wil Studoo.be alle leerlingen extra hulp en ondersteuning bieden.


Het online platform is voor iedereen toegankelijk en biedt de mogelijkheid aan thuisstuderende lagere school of middelbare school studenten om zich te connecteren met een StudyBuddy die hen hulp kan bieden bij een bepaald onderwerp of vak.


Digitaal leren, digitaal ondersteunen


Wegens de huidige Coronacrisis hebben alle scholen de deuren gesloten. Aangezien de studies wel blijven doorgaan en de vloed aan nieuwe leerstof blijft toenemen, zagen enkele studenten de noodzaak om een extra helpende hand te bieden voor deze studenten.


Hoewel men in de media vaak communiceert dat ouders hun kinderen hierbij een handje moeten helpen en hiervoor moeten instaan, is het voor vele ouders niet altijd haalbaar om er een fulltime job als leerkracht bij te nemen en wordt dit in de praktijk meestal niet omgezet. Hierdoor blijven kinderen vaak op hun honger zitten en krijgen ze niet voldoende begeleiding en ondersteuning tijdens het verwerken van hun leerstofpakketten.


Connecteer vanop afstand


Studoo.be focust zich op het vinden van en connecteren van een student met een StudyBuddy. Dit proces kan meteen gestart worden op de homepagina waarbij de gebruiker door middel van één zoekterm een heleboel StudyBuddies kan vinden die een handje willen helpen bij een bepaald probleem, een schoolvak of een specifiek lesonderdeel in een bepaalde onderwijsgraad. Wanneer je een StudyBuddy gevonden hebt, kan een student zich hiermee connecteren. Deze StudyBuddies kunnen andere jaarsstudenten zijn, maar even goed leerkrachten, andere ouders of iemand die zich thuisvoelt in een bepaald vakgebied en met zijn of haar kennis en expertise een student uit de nood wil helpen. De manier van helpen, van contact houden en van informatie uitwisselen staat los van het platform en wordt verder afgehandeld tussen student en StudyBuddy.


Studoo zorgt er dus enkel voor dat een student in contact kan komen met iemand die vanop afstand hulp kan bieden bij een schoolgerelateerd probleem.

StudyBuddy worden


Ben je iemand die een student graag uit de nood wil helpen? Aanmelden kan via een eenvoudig contactformulier waarvoor enkele praktische gegevens vereist zijn zoals je opleiding, beschikbaarheid en wat persoonlijke informatie. Bezoek Studoo via www.studoo.be
Initieel werd de grondslag voor dit platform gelegd door Kacim Fedjkhi, een laatstejaarsstudent Digital Design and Development (Devine) aan Howest te Kortrijk. Om dit idee verder uit te werken, deed hij beroep op een mede Devine student, Giancarlo Segier. Met hun brede achtergrondkennis samengebundeld, stampten ze met 2 het online leerplatform Studoo uit de grond.

Comments


bottom of page