top of page

GEZOND GEZIND

Een actie in de week van de Keigezonde Kempen

Schermafbeelding 2019-01-06 om 15.26.01.

Van 1 tot en met 7 maart 2020 wordt opnieuw de Week van de Keigezonde Kempen georganiseerd. Deze week staat bol van de activiteiten voor een gezond(er) gezinsleven.

De partners Stadsregio Turnhout, Stad Turnhout en gemeenten Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse slaan samen met Gezinsbond en ZITDAZO de handen in elkaar en bieden tal van activiteiten aan met één centraal thema: samen bezig zijn rond gezondheid, op alle vlakken.

Gezond Gezind, dat zijn gratis activiteiten om samen te doen

Inschrijven voor de activiteiten kan je doen door te klikken op de activiteit waarin je interesse hebt. Deelname is gratis, we verwachten wel dat je tijdig een seintje geeft als je toch niet kan geraken. Zo kunnen we mensen op de wachtlijst nog verwittigen.

Ontdek alle activiteiten hieronder

Anchor 1

Kinderen zwemmen gratis
van 1 tot en met 7 maart, zwembad Beerse

 

Zwemmen is gezond! Daarom hebben we ervoor gezorgd dat per betalende volwassene twee kinderen gratis zwemmen tijdens deze week van de Keigezonde Kempen.

 

Voor wie?  Kinderen & volwassenen

Inschrijven? Je hoeft niet in te schrijven voor deze gratis activiteit, maar kan je aanmelden aan het zwembad van Beerse.

 

Mag het ietsje meer zijn? Sluit dan zeker aan bij het familiezwemmen op zondag 1 maart van 9 tot 13 uur want dan wordt de waterspeeltuin opgesteld. Samen met mama, papa, tante of peter kruipen, klimmen en klauteren op onze waterspeeltuin. De ideale voorbereiding om te leren zwemmen.

 

 

 

Gezond gezinde binnenbeweegdag
zondag 1 maart van 13-16u, Sporthal Stadspark, Turnhout

 

Deze namiddag halen we een heus Familie Fit beweegdorp voor jong en oud naar Turnhout. De activiteiten van het Familie Fit beweegdorp zijn gevarieerd en uitdagend, zowel voor de kinderen als de volwassenen. Je kan  deze namiddag ook nieuwe sporten leren kennen, zoals knuffel- en wobbelturnen  voor kinderen tot 4 jaar en er zijn initiaties geocaching voor de gezinnen met oudere kinderen.

 

Dorst gekregen? Kinderen kunnen die dag gratis hun gezonde sapje komen trappen op de sappentrapper! Voor de ouders is er een gezonde fairtradebar met dranken aan democratische prijzen.

Voor wie? (Groot)ouders samen met hun (klein)kinderen tot 12 jaar

Inschrijven? Je hoeft niet in te schrijven voor deze activiteit.
GRATIS

Info-avond 'Wat je als kind eet, heb je voor het leven beet!'
dinsdag 3  maart, 20u, lokaal B van CC de Warande (Turnhout)

 

Kinderen mogen naar hartenlust snoepen? Wablieft? Ja hoor je leest het goed! Kinderen mogen veel snoepen van heel wat lekkers. Sappig fruit en verse groenten, melkproducten en lekker bruin brood zijn gezonde “versnaperingen”.

 

Een gezonde en gevarieerde voeding met voldoende beweging is wat kinderen nodig hebben. Maar hoe overtuig je jouw ukkepuk om een gezonde koek te kiezen in plaats van die lekkere chocoladekoeken.  Of een appel als snack?

 

Opvoeding, ook op het vlak van eten, zonder steeds de strijd aan te gaan, is niet altijd een evident karwei. Het goede voorbeeld geven doet wonderen. Maar wat kan je als ouder nog meer doen?

 

Op de vele vragen die ouders zich stellen: Eet mijn kind niet te weinig? Moet mijn kind zijn bord leeg eten? Mijn kind lust niets, wat nu? , ….. willen we tijdens deze info-avond antwoorden bieden.

Voor wie? (Groot)ouders van kinderen tot 12 jaar

Inschrijven? VOLZET

GRATIS

Gezins-druktechnieken-workshop
woensdag 4  maart, 14u, Stadsboerderij Turnhout

 

Collectief BIEF maakt je wegwijs in de wondere wereld van de druktechnieken. Met een krachtige workshop linodruk en monotype maken we al wie zich hier toe aangesproken voelt warm om hun innerlijke graficus te (her)ontdekken. Bij ons krijgen jong en oud de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten door een eigen print te ontwerpen en deze zelf te drukken!

 

Het thema waarrond we zullen werken is iets wat iedereen aanbelangt, namelijk 'gezondheid'. Wat betekent het? Waar denk je aan bij het woord 'gezondheid'? We gaan dit tot op de bodem uitzoeken! Dus als je niet bang bent om je handen vuil te maken, haal dan je teken-, schilder- en knutseltalent boven en laat je helemaal gaan tijdens onze workshop.

Voor wie? Kinderen & volwassenen

Inschrijven? VOLZET

GRATIS

 

Bushcraft ouder-kind met Mike
woensdag 4 maart, 14u, Beerse

 

Bushcraft is de kunst van het (over) leven in en met de natuur. Het is een breed pallet aan natuurvaardigheden met respect voor de natuur. Bushcraft vormt een brug tussen gebruiken van natuurvolkeren en onze voorouders met de hedendaagse maatschappij. Ga op stap met Mike de Roover en krijg een initiatie in de kunst van bushcraft.

Voor wie? Kinderen (6-12) & volwassenen

Inschrijven? VOLZET

GRATIS

 

 

 

Ouder-kindyoga in het bos
zaterdag 7 maart, 10u, De Liereman, Oud-Turnhout

Hoera, lente in het bos! We wandelen het Bos van Bo in op zoek naar een leuk plekje. We ademen eens goed in en laten de lentelucht door heel ons lijf stromen! Bij deze ouder-kindyoga volgen we een verhaaltje geïnspireerd door de natuur rondom ons. Kunnen jullie zo snel lopen als een konijn, zo hoog springen als een vos, zo vrij vliegen als een vogel, en zo stil zitten als een kikker op een waterlelieblad? En wat komt dat lieveheersbeestje ons vertellen? Yoga is rennen, springen, rollen, ... maar ook lekker relaxen dicht bij elkaar.

 

Doelgroep: kinderen van 4 tot 7 jaar met een begeleidende volwassene

Meebrengen: een yogamatje (of een strandhanddoek) en een dekentje

Voor wie? Kinderen (4-7 jaar) & volwassenen

Inschrijven? VOLZET

GRATIS

 

 

Gezins-zintuigen-wandeling
zaterdag 7 maart, 14u, De Liereman, Oud-Turnhout

 

Hoor, zie, voel en beleef de Liereman!

 

Wandelen door landschap de Liereman is altijd een fijne belevenis, maar tijdens deze wandeling nodigen we je uit om al je zintuigen op scherp te zetten? Dat maakt de beleving nog intenser en indrukken werken dieper door. Geuren, kleuren, smaken, ... alles komt aan bod.

De wandeling duurt 2 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Voor wie? Kinderen (6-12) & volwassenen

Inschrijven? Dat kan hier

GRATIS

Schermafbeelding 2020-01-09 om 13.23.59.
Samenspelen3.jpg
woman-walking-with-child-on-pathway-2505
Schermafbeelding 2020-01-24 om 13.33.40.
1233-bushcraft-workshop-childxl.jpg
20191120 - Voorleeswandeling De Liereman
Schermafbeelding 2020-01-09 om 13.39.06.
bottom of page