Kinderen geven geen pootjes


Een hondengedragstherapeut uit het Verenigd Koninkrijk - raadt ouders in een nieuw controversieel TV-programma (Train Your Baby Like a Dog) aan om in de opvoeding van kinderen technieken toe te passen die ook bij het africhten van honden worden gebruikt.

In de documentaire begeleidt de hond- en kindtrainer Jo-Rosie Haffenden onder andere een peuter die lijdt aan dagelijkse driftbuien en agressieve uitbarstingen en een baby van achttien maanden met slaapproblemen. Je leest het goed en het moet niet gekker worden, maar dat wordt het wel als je weet dat Haffenden in het (ahum: onethische) programma zelfs ‘clickertraining’ toepast op kinderen. Simpelweg krijgt het dier/kind via een speciaal apparaat een ‘klik’ te horen wanneer het gewenst gedrag stelt. Kinderen die zich g