Zonder zenuwinzinking 5 weken thuis met je kind

Het coronavirus zorgt ervoor dat alle lessen tot aan de paasvakantie worden geschorst. Dat betekent dat in de realiteit heel wat ouders maar liefst vijf weken samen met hun kinderen thuis zijn. Hoe krijg je dat geregeld met telewerk, wat hebben kinderen om handen en vooral: hoe overleef je die weken zonder zenuwinzinking? Onze tips op een rij!


TIP #1: NIET DOEN

- De deur laten openstaan als je belt met je baas

TIP #2: STAY ZEN

- Adem in, adem uit


Voor je in woede uitbarst nadat je kind je in het rood heeft gebracht, adem je diep in en denk je na wat je zal zeggen én hoe je dat op een rustige manier kan doen. Adem in, adem uit, sluit je ogen en draai je even om of neem een time-out om zelf tot rust te komen.


Keur het ongewenst gedrag van je kind af, niet je zoon of dochter zelf. Kinderen zitten in volle ontwikkeling. Wees er onvoorwaardelijk. Hoe moeilijk dit gedrag ook is.


TIP #3: TOILETPAPER EVERYWHERE


- Knutselen met wc-papier


Je hebt er toch genoeg van gekocht, hamsteraar! Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het met wc-rolletjes maken. Zoveel inspiratie vind je hier. En is je toiletpapier toch op, helpt onderstaande truc je misschien verder.
TIP #4: ZORGEN VOOR ELKAAR PART1


- Steun mensen in quarantaine vanop afstand


Stuur een brief naar mensen in het woonzorgcentrum of ziekenhuis. Maak op de website van één een videoboodschap voor jouw familie, vrienden of collega’s die je moet missen en wie wordt jouw boodschap uitgezonden. Maak elke dag even tijd om te bellen, Skypen, Google Hangouten of Facetimen met de grootouders, nonkels en tantes.


Nog een idee: ga een liedje zingen voor de raam, zoals deze kinderen hartverwarmend deden.

TIP #5: TV MAAR TIS OKE


- Aangepaste programma's


Goed nieuws. De VRT past het programma-aanbod aan wegens het coronavirus en de impact ervan. Op Eén komt er in de week voormiddagen een programmatie met extra educatieve waarde voor s